Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті викрили двох психіатрів, які “відмазували” ухилянтів

На Прикарпатті викрили двох психіатрів, які "відмазували" ухилянтів

Два лікаря з Франківщини виявилися причетними до каналу незаконного перетину кордону військовозобов’язаних чоловіків.

Деталі розповість Інформатор, посилаючись на СБУ та поліцію області.

Канал заблокували ще у березні, а його організаторів зараз судять. Обвинувачення отримали також медики, які їм допомагали.

Причетними виявилися лікар-психіатр обласного закладу здоров’я із надання психіатричної допомоги, а також психіатр Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради.

Обидва оформляли фальшиві документи про нібито наявність у військовозобов’язаних чоловіків психічних захворювань. На підставі цих фіктивних довідок останні незаконно отримували групи інвалідності. Відтак ухилянти та ті, хто їх супроводжував, й перетинали кордон.

Коштували такі «послуги» від 100 до 1000 доларів США.

Правоохоронці задокументували отримання лікарями “долі” від організаторів каналу незаконного перетину державного кордону.

Слідчі оголосили медикам про підозру одразу за двома статтями. Йдеться про ч. 3 ст. 354, ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України. Окрім цього лікарю з Калуша додатково повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору