Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Псевдоволонтер Віталій Хемич змінює адвоката: суд вкотре перенесли

Псевдоволонтер Віталій Хемич змінює адвоката: суд вкотре перенесли

Понад рік триває судова тяганина у справі шахрая Віталія Хемича. 16 жовтня у Калуському міськрайонному суді повинні були початися судові дебати. Однак, слухання знову відклали через несподівану заяву. 

В залі суду побували наші колеги з Інформатор Калуш.

Суддя Олександра Кардаш повідомила, що на адресу суду надійшла заява від захисника Хемича про те, що договір з ним розірвано.

“Ми прийшли до такого переконання з клієнтом, що його подальший захист буде здійснювати інших захисник. І відповідно, наш договір для правової допомоги розірвано”, — додав адвокат Федорович.

Суддя уточнила, що саме Хемич зініціював розірвання договору й запитала його, чому саме перед судовими дебатами підсудний прийшов до переконання про розірвання договору?

Вона додала, що в нього було достатньо часу. До того ж, минулого разу слухання відкладалося, щоб було достатньо часу для підготовки до дебатів:

“Чому саме тоді ви не змінили захисника? Бо відмова від нього призведе до подальшого відкладення справи, за умови якщо ви хочете здійснювати захист своїх інтересів самостійно”, – зазначила Кардаш.

Віталій Хемич заявив, що не знайшов з адвокатом спільну мову, мовляв, йому не подобається й не підходить як працює його захисник, тому й вирішив розірвати з ним співпрацю.

Він також погодився з тим, що мав достатньо часу прийняти дане рішення швидше.

Після цього суддею було вирішено дати йому не більше 10 днів” на пошук нового адвоката, з обов’язковою умовою “щоб до наступного засідання ним було опрацьовано всі 5 томів справи”.

З думкою, що засідання у зв’язку з новими обставинами вартує перенести також погодились прокурор Наталія Площанська, та адвокат потерпілої Дарії Євенко.

Наступне засідання призначили на 25 жовтня, о 13:30.

Стрім засідання ви можете переглянути за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору