Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї відкрили меморіальні дошки Юрію Данильцю, Олександру Негричу та Сергію Нікандрову

У коломийських школах відкрили пам’ятні дошки на честь колишніх учнів Сергія Нікандрова, Олександра Негрича та Юрія Данильця.

Передає Інформатор.

На фасаді Коломийського ліцею №9 встановили пам’ятні дошки Олександру Негричу та Сергію Нікандрову. Меморіальну дошку в пам’ять про Юрія Данильця відкрили у філії №6 імені Героя України Тараса Сенюка саме на його день народження.

Сергій Нікандров своє дитинство провів в Німеччині. Коли батька перевили в Коломию, він пішов навчатися в середню школу №9. Після закінчення школи поступив в Івано-Франківський інститут нафти і газу. Коли почалася війна, Сергій з першого дня, 24 лютого, пішов до військкомату. Захищав Україну у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади. 27 листопада під час виконання бойового завдання загинув у Донецькій області.

Олександр Негрич змалечку був кмітливим, талановитим та добрим. Активно займався спортом та проявляв лідерські якості. Пізніше здобував освіту в Коломийському політехнічному коледжі. В перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, не вагаючись, приєднався до війська в складі 63-ї окремої механізованої бригади. Загинув Олександр 24 серпня 2022 року, в День Незалежності України, від ворожої міни під час бою поблизу села Благодатне Баштанського району Миколаївської області.

Юрій Данилець після навчання у школі №6, закінчив педагогічний коледж. Здобув вищу освіту у Львівському університеті. Від початку повномасштабного вторгнення ворога, Юрій вступив до лав територіальної оборони і мужньо захищав українські землі. Він був хоробрим, розумним і відданим військовій справі та України. Був прикладом стійкості та рішучості українського воїна. Та, на жаль, 9 березня прийшла сумна та жахлива звістка: виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку він загинув.

 

Вічна слава і пам’ять Героям!

Фото зі сторінки голови громади

Нагору