Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вранці у центрі Коломиї відбулися мирні збори проти розтрат під час війни

Вранці у центрі Коломиї відбулися мирні збори проти розтрат під час війни

Громадське зібрання у форматі мирних зборів скликали вчора, ініціаторка – Марина Стороженко вважає, що Коломиї з її мільйонними розтратами на бруківку, асфальти, благоустрій озера, лавки і смітники, високі преміальні чиновникам давно час долучитися до загальноукраїнського руху на підтримку ЗСУ. У мережі було тисяч коментарів на підтримку мирних зборів, тим часом  більшість диванних активістів далі писанини не пішли.

Інформатор відвідав мирну акцію і ділиться подробицями.

Нарешті у Коломиї знадилися привселюдно визнати, що перемога їм важливіша, ніж хідник до під’їзду. Громада вийшла висловитися щодо витрат під час війни до стін міськради.

Хоча спершу на площі перед ратушею було біля 20 людей, згодом до гурту долучилися десятки інших. Відтак біля сотні людей висловлювали своє обурення щодо витрат на речі, без яких цілком можливо було б прожити до перемоги, натомість наші захисники потребують тепловізорів, прицілів та дронів для власної безпеки та ефективної оборони країни.

Першим меседжем активістів було "Кому потрібен асфальт, якщо ним будуть їздити руzzкі танки?!".

Першим меседжем активістів було “Кому потрібен асфальт, якщо ним будуть їздити руzzкі танки?!”.

На інших плакатах зазначалося: :

  • “Поки ви кладете плитку, інші кладуть життя”,
  • “Спочатку перемога – потім ремонти”,
  • “Зброя для ЗСУ замість тротуарів”,
  • “Коли на хату нападають, її не білять, а захищають”,
  • “Рятують життя евакуаційні авто, а не клумби і стадіони”,
  • “Моїм друзям на фронті потрібні дрони, а не бруківка”.

Присутні висловлювали своє обурення щодо багатомільйонних витрат в той час, коли військовим потрібна амуніція та спецзасоби.

Активісти вже збиралися зайти у ратушу, аби особисто поспілкуватися з міським головою, аж раптом до них вийшла заступниця міського голови Зоряна Михалушко. Сам міський голова зустрітися з учасниками акції не зміг.

По центру - заступниця міського голови Зоряна Михалушко

По центру – заступниця міського голови Зоряна Михалушко

Спершу службовиця ратуші розповіла, що гроші для захисників виділяють, до прикладу за цей рік набігло більше 90 млн грн. Тут мусимо нагадати, що бюджет Коломиї перевищує 1 млрд 200 млн грн і наповнюють його на понад 70% якраз податки військових.

Тобто на від загальної суми Коломия допомогла війську на 9%. І це ще не все, адже тільки 4-5% з цих витрат пішли на дрони, все інше – на бруківку на плацах військових частин міста, вікна, двері та ремонти у корпусах.

Яким чином бруківка, нехай біля корпусу військової частини, може наблизити перемогу – ніхто не скаже.

"Коли на хату нападають, її не білять, а захищають",

Заяву Зоряни Михалушко, що Коломия закриває потреби військових за запитами коломияни підняли на кпини: дрони і тепловізори потрібні завжди, бо це – розхідний матеріал війни. І якщо досі на це разом із автівками збирають волонтери, то чому місцевий бюджет не сприяє? Виходить, щоб на третину мільйона закупити рекламні тумби – запиту не треба, а для квадрокоптерів – мусять бути?

Після години дебатів активісти перейшли до підготовки офіційного звернення до Коломийської міської ради.

Це перша така акція, наступні мирні збори планують ближчим часом. Інформатор повідомить про дату і час наступної зібрання. Слідкуйте за нашими новинами.

Виходить, щоб на третину мільйона закупити рекламні тумби - запиту не треба, а для квадрокоптерів - мусять бути?

Коломия, мирні збори Коломия, мирні збори Коломия, мирні збори Коломия, мирні збори Коломия, мирні збори 23 жовтня учасники мирних зборів мирні збори 23 жовтня мітинг під ратушею збір підписів гасла мітингу

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору