Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мобілізацію на Херсонщині здійснювали лікарі Генічеської ЦРЛ

Мобілізацію на Херсонщині здійснювали лікарі Генічеської ЦРЛ

Хто відповідальний за мобілізацію на окупованій Херсонщині? Журналісти проєкту KibOrg ідентифікували членів «призовних комісій» на окупованій Херсонщині. Більшість з них виявилися лікарями Генічеської центральної районної лікарні.

Повідомляє Інформатор за даними kiborg.news

15 вересня Центр національного спротиву повідомив, що на окупованих територіях триває підготовка до початку мобілізації місцевого населення. Так, окупаційна влада почала роздавати повістки офіцерам запасу, а також цивільним, які надавали свої дані під час «виборів» та роздачі продуктових наборів. І вже 29 вересня Президент РФ Путін видав указ про початок мобілізації, який передбачає призов 130 тисяч військовозобов’язаних. Мобілізація охоплює період з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року.

Ми відшукали документ проєкту розпорядження так званого «губернатора» окупованої Херсонської області «Про створення призовних комісій і забезпечення проведення призову громадян РФ у віці від 18 до 27 років, які не перебувають в запасі і підлягають призову на військову службу в Херсонській області в жовтні — грудні 2023 року».

Хто відповідальний за мобілізацію на окупованій Херсонщині

Проєкт документу Сальдо надіслав Вадим Шуригін, який обіймає посаду «військового комісара» окупованої Херсонщини. До повномасштабного вторгнення він був «заступником військового комісара» міста Севастополя. У Криму проживав за адресою с. Лиманне, вул. Лиманівська, 10. Він же увійшов у склад «основної призовної комісії» Херсонської області у якості «заступника голови». «Головою» виступає гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. Ми ідентифікували решту учасників комісії. Більшість — лікарі Генічеської центральної районної лікарні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору