Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зламували сторінки і “позичали” гроші: На Прикарпатті спіймали групу шахраїв

Зламували сторінки і "позичали" гроші: На Прикарпатті спіймали групу шахраїв

Ледь не до кожного користувача в соцмережах могли приходити повідомлення з акаунтів друзів із проханням позичити гроші. Згодом виявлялось, що сторінки були зламані. Групу шахраїв, які зламували акаунти, викрили на Івано-Франківщині.

Деталі розповість Інформатор за даними прокуратури.

До шахрайської групи входило троє уродженців Донеччини. Її організували 26-річний чоловік разом зі співмешканкою та її сестрою. Вони зламували акаунти користувачів соцмереж і виманювали кошти у їх друзів, просивши терміново позичити гроші під різними приводами. Зазначали номери своїх карток, а кошти привласнювали.

Вже відомо про понад два десятки потерпілих, яких підозрювані ошукали на майже 150 тис грн.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж ( ч.3 ст.190, ч.1 ,2 ст. 361 КК України).

За вказане правопорушення зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору