Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

27 жовтня разом пишемо радіодиктант єдності: як долучитися

27 жовтня разом пишемо радіодиктант єдності: як долучитися

27 жовтня об 11:00 Інформатор запрошує в прямому ефірі разом перевірити свої знання з рідної мови і в такий спосіб привітати одне одного з Днем української писемності.

Радіодиктант транслюватимуть по телебаченню, на радіо і в мережі.

Але ми ж звикли триматися гуртом, тож транслюватимемо радіодиктант у прямому ефірі на нашій сторінці Facebook і писатимемо разом за вами.

Долучайтеся: https://www.facebook.com/kl.informator

Зачитає текст актор і театральний режисер Олексій Гнатковський, більше відомий вам за фільмом “Довбуш”.

Текст радіодиктанту напише лауреатка Шевченківської премії, поетеса, перекладачка, авторка прозових творів Катерина Калитко.

Він матиме назву Дороги України.

Також послухати начитку можна буде на  Українське радіо та радіо Культура, телеканал Суспільне Культура, YouTube-канал Українського радіо і Facebook Суспільного.

Писати радіодиктант у День української писемності уже стало традицією в Україні.

День української писемності та мови, було вперше встановлено 9 листопада 1997 року за ініціативи громадських організацій і за підтримки президента України Леоніда Кучми. У цьому документі, а саме Указі № 1241/97, наголошувалася значущість української мови для консолідації українського суспільства.

Свято традиційно святкувалось в День пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.

Нагадаємо, цього року вперше Радіодиктант національної єдності проведуть 27 жовтня, а не 9 листопада. Це пов’язано з перенесенням святкування Дня української мови та писемності

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору