Інформатор Коломия

ВЛАДА

У селищі на Прикарпатті за реконструкцію лікарні готові заплатити 471млн грн

У селищі на Прикарпатті за реконструкцію лікарні готові заплатити 471млн грн

Наприкінці вересня 2022 року лікарня у Верховині заключила договір на реконструкцію на суму 471 млн грн.

Повідомляє Інформатор за даними Наші гроші.

КНП «Верховинська районна лікарня Верховинської районної ради» Івано-Франківської області 22 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Промбудсервіс-Косів» реконструкцію вартістю 471 млн грн.

До кінця 2026 року мають реконструювати будівлю лікарні по вулиці Невестюка, 2. У проекті вказано, що вона чотириповерхова. У тому числі виконають будівельні роботи, реконструюють інженерні мережі, різні протипожежні системи, систему медичних газів, виконають благоустрій, мощення та озеленення, а також придбають обладнання тощо.

Для участі у торгах замовник вимагав принести два завершені аналогічні договори про будівництво, добудову чи реконструкцію будівель згідно ДК 018-2000 за 2007-2023 роки з державними або комунальними замовниками. Ці будівлі мали бути саме в гірських населених пунктах згідно переліку в постанові Кабміну №647 від 11 серпня 1995 року.

«Промбудсервіс-Косів» подав три завершені договори з Департаментом будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА. Один на будівництво школи №2 у Яремче вартістю 8 млн грн виконувався у 2013-2017 роках, а інші два на добудову школи №2 у Косові вартістю 5 млн грн і 3 млн грн – відповідно у 2016-2018 роках та 2018-2019 роках.

Річний дохід учасника за 2022 рік мав бути не менше 50 млн грн. У звіті фірми було 54 млн грн. Ще треба було підтвердити наявність автогрейдера, колісного екскаватора, автокрану, самоскида та котка, а також водія, машиніста автокрану та екскаваторника. Фірма їх мала.

Розробником проекту була ФОП Попович Наталія Ярославівна, експертизу провело ТОВ «Євроекспертиза».

У відомості ресурсів найбільша сума 17,14 млн грн припадає на вісім теплових насосів типу спліт DeepPower A70 із компресором інвертором Full DC Mitsubishi Electric по 2,14 млн грн (тут і далі ціни й суми вказано з ПДВ). Ще 7,44 млн грн іде на 12 стандартних одинарних вертикальних реанімаційних модулів із кріпленням до стелі по 620 тис грн за комплект.

Утеплювач Rockwool Rockmin Plus 200 мм врахували по 1 080 грн/кв. м. Його можна знайти під замовлення втричі дешевше – по 334 грн/кв. м, але це оголошення на сайті «Пром.ЮА».

Силовий мідний кабель ВВГнгд 5х120 коштує 5 760 грн/м. Зараз крупний постачальник «Укрпровід» у жовтневому прайс-листі продає його на 42% дешевше – по 3 373 грн/м.

Ціни більшості інших будматеріалів, які можна ідентифікувати, на рівні ринкових цін. Так, бетон В7,5 М100 коштує 2 172 грн/куб. м, повнотіла одинарна керамічна цегла М125 – 7,68 грн/шт. Клей для керамічної плитки Ceresit CM 11 врахували у кошторис по 12 грн/кг, тоді як в «Епіцентрі» він продається по 8,84-18,20 грн/кг залежно від фасування по 5 або 25 кг.

Громадянка Катерина Стрєльнікова подала звернення в Держаудитслужбу з поясненням «Несусвітня ціна». Згодом ДАСУ провела моніторинг тендеру й не виявила порушень.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Директоркою лікарні є Галина Кікінчук, а уповноваженою особою – Ольга Черленюк.

Косівською фірмою «Промбудсервіс-Косів» володіють директор Володимир Тинкалюк із села Вербовець Косівського району, Ігор Харук із Косова і Степан Костирко із села Смодна Вербовець Косівського району на Франківщині. Ці троє також заснували косівське ТОВ «Будальянс-МВ», яким керує Андрій Гафткович і яке з 2017 року натендерило 7 млн грн.

Тинкалюк зареєстрований ФОПом. Раніше, до 2017 року йому належало ПП «Інтекс», яке нині записане на Романа Пліхтяка, власника ТОВ «Ромекс ІФ». Раніше переможець мав з «Інтексом» один номер телефону 0686205910, доки «Інтекс» його не змінив. Цей номер використовує ТОВ «Хемшен» Степана Костирка, Олега Харука та Арсена Яворського.

Переможець фігурує у кримінальній справі про можливе розкрадання коштів обласного бюджету. Торік КП «Будінвест» Івано-Франківської облради замовило йому капремонт гуртожитку Коломийського педагогічного фахового коледжу за 11 млн грн і спортивного залу Делятинського ліцею №1 за 7 млн грн для розміщення переселенців. На думку поліції, службовці КП, будучи у змові зі службовцями низки фірм, які беруть участь у закупівлях та у подальшому визнаються переможцями, заздалегідь отримують від замовника технічну документацію, яка пройшла експертизу з метою визначення граничних цін, трудовитрат та інших складових у власних цінових пропозиціях та договірної ціни з метою подальшої перемоги. При цьому слідство встановило факти виконання робіт не в повному обсязі, підміни матеріалів по якісних характеристиках, завищення цін на будівельні матеріали.

Усього з 2016 року фірма отримав підрядів на 1,57 млрд грн, з яких цей – найбільший.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору