Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минув рік з дня загибелі розвідника з Коломиї Ігоря Калина

Незабуті: минув рік з дня загибелі розвідника з Коломиї Ігоря Калина

Коломиянин Ігор Калин вперше став на захист українського народу ще в 2014 році. Під час повномасштабного вторгнення як розвідник 10-ї бригади визволяв Київ, а потім воював на сході країни, де й 34-річний воїн, на жаль, загинув.

У річницю загибелі Інформатор ділиться історією Героя, який віддав життя за нашу свободу.

Калин Iгop Васильович народився та ріс в місті Коломиї. Навчався в загальноосвітній школі №7, тепер філія Коломийського ліцею №5. Пізніше вступив у 14-е вище професійне училище. Опанував професію столяра. Закінчивши училище, продовжив здобувати освіту в Львівському національному аграрному університеті, де вивчився на інженера-будівельника. Ігор закінчив університет у 2010 році. Тоді ж зустрів свою майбутню дружину – Ірину. Через три роки вони створили сім’ю, а рік по тому в них народився первісток – Богданчик.

Як тільки у 2014 році почалася збройна агресія росії, Ігор пішов захищати кордони держави в складі добровольчого поліцейського батальйону «Івано-Франківськ», у якому прослужив 4 роки.

Потім деякий час працював за кордоном. І лише з 2020 року перебував вдома, з сім’єю. Працював зварювальником на приватному підприємстві. У січні 2022-го року сім’я Ігоря поповнилася – народився молодший син – Устим.

Лютий 2022 року – початок повномасштабного вторгнення ворога. Не роздумуючи, Ігор знову йде добровольцем захищати нашу Батьківщину. Тепер – у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Мав позивний “Веремій”.

Був розвідником, командиром розвідувальної машини на найгарячіших воєнних напрямках. Спочатку відбивав Київ, пізніше його роту перекинули на Донбас, де 28 жовтня під час виконання бойового завдання Ігор зазнав смертельного поранення.

Про Ігоря кажуть, що він був уважним сином, люблячим чоловіком та турботливим батьком. Хоробрим воїном та веселим надійним другом. Навряд чи хтось пригадає його сумним чи роздратованим. Він транслював лише позитив та віру в незламність України.

Ігор Калин нагороджений державною нагородою орденом «За мужність» ІІІ, ІІ та І ступенів, повний кавалер ордену; нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «За взірцевість у військовій службі» III ступеня та медаллю «Захисник Вітчизни»

Почесний громадянин міста Коломиї. Похований на Алеї Героїв (Міське кладовище).На приміщенні Коломийського ліцею №7 відкрито пам’ятну дошку.

Вічна та світла пам’ять Герою!

Нагору