Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Знесенням драмтеатру в Маріуполі керував уродженець Косівщини − його судили

Ділиться Інформатор згідно вироку суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Колаборант виявився уродженцем села Розтоки Косівського району, а виїхав до рф у 2014 році. Зрадник є гендиректором російських фірм.

Суд встановив, що у червні 2022 року громадянин України добровільно, з корисливою метою погодився співпрацювати з представниками РФ, зокрема незаконними органами влади, створеними на окупованій території Донецької області, через проведення будівельних робіт з відновлення Маріуполя.

Він із ще однією особою на російському інтернет сайті “Ауіі0” розмістили оголошення про пошук будівельних бригад, набір працівників на дві підконтрольні російські будівельні компанії, які мали залучатись до будівельних, відновлювальних робіт зруйнованих росією будівель, споруд, та об’єктів інфраструктури у місті Маріуполь.

Відтак колаборант організував відновлення Донецького академічного обласного драматичного театру, філармонії, та інших зруйнованих і пошкоджених збройними формуваннями рф будівель та споруд, щоб приховати доказ масового вбивства українців росіянами. За вказівкою представників окупаційної влади він 22 грудня 2022 року наказав демонтувати центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування 16 березня 2022 року.

Зрадника судили заочно. Суд визнав його винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади на 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору