Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

На рідній школі загиблого Героя відкрили меморіальну дошку Миколі Бондаренко

На рідній школі загиблого Героя відкрили меморіальну дошку Миколі Бондаренко

Миколі Бондаренку сьогодні виповнилось би 41 рік, якби не війна… Він мріяв підкорити Еверест і мав світлу голову. Але не залишився осторонь, коли на Батьківщину напали навіжені сусіди. Загинув під час артобстрілу в червні 2022 року. У день його народження, 5 листопада, на рідній школі освятили щойно встановлену дошку пам’яті.

Розповідає Інформатор.

Відкривали меморіальну дошку на фасаді ліцею №9 його дітки з батьками та дружиною Віолеттою. Біля школи зібралися також друзі, вчителі, колишні колеги, військові та представники влади й духовенства.

Народився Микола Бондаренко 5 листопада 1982 року в селі в Шабо Одеської області в сім’ї військовослужбовця, батька згодом направили на службу в Коломию.

Тут він відвідував садок, потім вчився у школі №9, а після 9-го класу вступив училища №14, згодом – до Чернівецького національного університету. Працював у Чернівецькій міській раді, потім – у ПАТ “Чернівцігаз”.

В 2014 році зустрів у Коломиї вчительку музики Віолетту, з якою згодом одружився і виховував двох спільних дітей, а також старшого хлопчика дружини від першого шлюбу.

Для щастя Миколі не треба було всього світу: тиша гір, карпатські стежки, вірний друг-наплічник і трішки розуміння від рідних і близьких. Хоча на догоду рідних їздив з сім’єю на море, хоча вже на третій день на побережжі нудьгував за гірськими схилами.

Старшому сину Віолетти привив любов до походів та ІТ, тепер хлопчик мріє знайти себе у кібербезпеці.

Перший бойовий досвід Микола отримав під час 6-ї хвилі мобілізації у 2015 році.

Після повномасштабного вторгнення не чекаючи мобілізації пішов у військкомат і вступив до лав 10 гірсько-штурмової бригади.

Боронив Україну у званні молодшого сержанта, був командиром гармати 3-ї артилерійської батареї 10-ї ОГШБ “Едельвейс”.

Загинув 16 червня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу ворога у населеному пункті Веселе Донецької області. Без батька залишилось двоє дітей, безмежно тужать за Миколою не лише діти, але й колишня дружина і старенькі батьки.

Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. Почесний громадянин міста Коломиї.

Світла пам’ять світлій Людині… Щирі співчуття рідним, близьким, побратимам і друзяс. Минають роки, а біль втрати не вщухає…

 

Нагору