Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Полеглому Василю Матійчуку з Косівщини присвоїли звання Героя України

Полеглому Василю Матійчуку з Косівщини присвоїли звання Героя України

Аеророзвідник Василь Матійчук із Хімчина Рожнівської громади отримав звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно.

Пише Інформатор, посилаючись на Косівську районну військову адміністрацію.

Василь Матійчук із позивним “десант” був оператором дронів 74 окремого батальйону 102-ої окремої бригади ТРО. За допомогою безпілотників успішно проявив себе як коригувальник вогню: на його рахунку десятки збитих ворожих дронів та бойової техніки окупанта. Не один наш захисник завдячує хороброму бійцю з Україною в серці своїм врятованим життям. Але рятуючи побратима, Василь загинув сам… Йому було всього 32 роки.

У петиції про присвоєння звання Героя України йшлося, що Василь був “очами” своїх побратимів. Завдяки його вправній роботі з дроном, увазі та сміливості вдалось зберегти десятки життів наших захисників. В той же час Василь ніколи не відсиджувався за чиєюсь спиною, завжди йшов першим та не боявся самих запеклих боїв. Побратими Василя кажуть, що вони втратили кращого бійця.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №640/2023 29 вересня, а днями вручив матері військовослужбовця орден «Золота Зірка», удостоєного звання Героя України посмертно.

«Відрадно материнському серцю усвідомлювати, що син – Герой України. Але ніяка нагорода не замінить матері найдорожчого у світі сина», – ділиться Любов Матійчук.

Усі покоління українців, які житимуть та прославлятимуть нашу державу, завжди пам’ятатимуть подвиг тих, хто зупинив російську навалу й наближає день омріяної перемоги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору