Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У ратуші змовились зняти секретаря Коломийської міської ради? Але палиця на два кінці…

Чутки про бажання міського голови зняти з посади діючого секретаря міськради Коломиї ширяться мережею вже тиждень. 7 листопада цей факт підтвердив сам секретар.

За яких умов це можливо розповість Інформатор.

Секретар Коломийської міської ради назвав міського голову диктатором і звинуватив наближену особу у змові з мером. Вочевидь йдеться про його однопартійницю.

Наразі у реєстрі проектів рішень Коломийської міської ради на сесію 9 листопада проєкту на дострокове припинення повноважень секретаря нема. Але це і не обов’язково: міський голова може з голосу запропонувати внести це питання у порядок денний на початку сесії, тоді депутати мають підтримати це рішення.

Нагадаємо, таке рішення приймається на таємному голосуванні більшістю голосів. Тобто для відкликання секретаря з посади виставить 20 голосів.

І такі прецеденти були у Коломиї: у 2012 та 2018 роках так знімали з посади Ярослава Гошія та Любомира Жупанського.

З особистих джерел Інформатора стало відомо, що міський голова уже проводить бесіди щодо підтримки рішення про дострокове припинення повноважень діючого секретаря.

Ба більше. Серед депутатського корпусу існує думка, що якщо Богдану Станіславському не вдасться відкликати секретаря з посади, то одразу постане зустрічне питання: оголошення недовіри міському голові та таємне голосування за дострокове припинення його повноважень. В такому випадку потрібно буде 2/3 голосів. А це 26 голосів.

Слідкуйте за подіями разом з Інформатором. Пряме включення з сесії очікуйте у четвер, 9 листопада, об 11:00 на нашій сторінці у Facebook.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору