Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чи будуть на наступній сесії в Коломиї збільшувати видатки на допомогу військовим

Чи будуть на наступній сесії в Коломиї збільшувати видатки на допомогу військовим

Коломияни очікують, що на наступній сесії Коломийської міської ради, що відбудеться об 11:00 9 листопада, вирішиться питання із збільшенням витрат на допомогу військовослужбовцям і зменшать витрати на капремонти. Питання про уточнення бюджету 2023 року є у переліку порядку денного.

Інформатор розповість, чи йдеться там про допомогу ЗСУ.

Серед поширених змін до бюджету перерозподіл зекономлених на енергоносіях коштів на закупілю товарі та послуг, зменшення витрат на зарплати в освіті (забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів), соцвиплати до Революції Гідності, збільшити профіцит бюджету на понад 100000 грн, ці кошти спрямувавши на саму міськраду та управління спорту.

Збільшення видатків на підтримку військових частин чи військовослужбовців серед переліку бюджетних змін нема.

Нагадаємо, на цю сесію мають завітати учасники акції “Гроші на ЗСУ” і хочуть звернутися до депутатів з трибуни, щоб врешті Коломия прийняла вольове рішення припинити витрачати сотні мільйонів на бруківку і нові асфальти й допомогла армії, яка вносить левову частку до бюджету Коломийської громади.

Активісти закликають коломиян долучитися і прийти 9 листопада об 11:00 у ратушу. 

Зокрема на листопадовій сесії Коломийської міської ради депутати розглядатимуть такі зміни до бюджету-2023:

  1. Внести зміни в обсяг доходів міського бюджету, а саме по загальному фонду збільшити за рахунок іншої дотації з місцевого бюджету на компенсацію оплати комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб в сумі 824 932 грн.

2. зменшити за рахунок субвенції з місцевого (обласного) бюджету за КБКД 41051000 «Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції» в сумі 175 000 грн, а також «Інші субвенції з місцевого бюджету» в сумі 65 700 грн.

3. Внести зміни в обсяг видатків головних розпорядників бюджетних коштів, а саме по загальному фонду хочуть збільшити за рахунок іншої дотації з місцевого бюджету управлінню соціальної політики видатки на надання реабілітаційних послуг особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю» в сумі 824 932 грн на в частині оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

4. Зменшити за рахунок субвенції з місцевого (обласного) бюджету видатки на управління освіти щодо забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок освітньої субвенції в сумі 175 000 грн. в статті витрат на оплату праці і нарахування на заробітну плату.

5. Управлінню соціальної політики видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни» на суму 29 700 грн по оплаті витрат, пов’язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності;

6.Визначити суму 36 000 грн як додаткові виплати ОУН-УПА  (3 000 грн. на одну особу).

7. Збільшити по «Комплексній цільовій соціальній програмі розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки» в сумі 500 000 грн. по КЕКВ 2200 «Використання товарів і послуг»;

8. Ряд питання по збільшенню чи зменшенню витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у структурних підрозділах Коломийської міської ради;

9. Визначити резервний фонд місцевого бюджету на суму 500 000 грн.

10. Управлінню фінансів і внутрішнього аудит зменшити видатки  на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на суму 52 754 грн., збільшивши тим самим видатки на використання товарів і послуг на суму 52 754 грн.

11. Управлінню спорту зменшити видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв в сумі 80 000 грн., збільшивши тим самим видатки на використання товарів і послуг на цю ж суму.

12. Збільшити профіцит загального фонду міського бюджету в сумі 105 640 грн. Ці кошти спрямувати на міську рада у сумі 20 640 грн і управління спорту у сумі 85 000 грн.

Переглянути проєкт рішення повністю можна ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору