Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Чим відрізняються павербанки та як обрати?

Наразі ворог не здійснював масштабних атак на нашу електричну інфраструктуру, які можуть призвести до тривалих відключень електроенергії. Втім, українців закликають бути готовими до будь-яких варіантів розвитку подій. Попередня зима показала, що варто мати різні зарядні пристрої, якими можна “підживити” свої гаджети чи іншу техніку в разі відсутності світла. В таких випадках може врятувати портативний зарядний пристрій, тобто павербанк. https://www.foxtrot.com.ua/uk/actions/black_friday

Яка відмінність між павербанками та який обрати?

Перше, на що радять звертати увагу – об’єм Power Bank. Портативні зарядні пристрої можуть бути об’ємом від 1500 й аж до 50000 мАг. Найчастіше для підзарядки телефона з середньостатистичною батареєю 3000-4000 мАг обирають павербанки на 10000-20000 мАг. Ними зазвичай вдається зарядити смартфон 2-4 рази.

Щодо акумуляторів самих павербанків, то їх поділяють на два типи: літій-іонні та літій-полімерні. Літій-іонні (Li-ion) наразі більш розсповсюдженні і використовується майже у кожному смартфоні чи планшеті. Вони заряджаються досить швидко і мають високу щільність енергії і велику ємність.
Літій-полімерні (Li-pol) є дещо дорожчими, але такі акумулятори краще тримають заряд, захищеніші від перегрівання, повільшіше старіють.

Не менш важливу роль при заряджанні пристроїв павербанком відіграють параметри вихідної напруги. Вони мають бути тими ж, що й має “рідна” зарядка гаджета, який ви хочете підключати до мобільної батареї. Параметри вихідної напруги вказані в характеристиках павербанка. Завдяки силі струму визначається швидкість заряджання та перевіряється сумісність з різними пристроями. Якщо роз’єм має силу струму 1 А, то його під’єднують до смартфонів. Для планшетів потрібен струм в 1,5–2 А.

Якщо говорити про матеріал, з якого виготовлений корпус портативного зарядного пристрою, то у більшості – це пластик. Звісна річ, що павербанк може падати, тож радять шукати модель із жорсткого пластику із неоднорідною текстурою. В іншому випадку можна взяти силіконовий чохол.

Сьогодні також пропонують портативні зарядні пристрої із безпровідною зарядка. Втім, вважається, що вона потребує більше енергії й такі Power Bank краще купувати для  коротких поїздок, тобто недовге використання.

Серед додаткових функцій павербанків можна знайти захист від перегріву, короткого замикання, стрибків напруги, перезаряджання. Це дозволить подовжити термін експлуатації портативної зарядки. Окремі моделі навіть обладнані LED-ліхтариками для освітлення на вулицях чи в приміщеннях.

Залежно від різного оснащення павербанків,  буде залежати й їх розмір та вага. Зазвичай, чим більша ємність, тим більший сам пристрій для заряду. А от вага залежить переважно від того ж матеріалу, з якого зроблений корпус пристрою.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com.

Нагору