Інформатор Коломия

ВЛАДА

“Панове депутати!” – звертався міський голова Коломиї до порожніх крісел

"Шановні депутати!", - звертався міський голова Коломиї до порожніх крісел

Після гарячого і навіть скандального початку сесії Коломийської міської ради 9 листопада щось пішло не так. В обід депутати вирішили зробити перерву на 15 хвилин, але так і не з’явилися. Міський голова також спізнився на 45 хв, тож потім апелював до порожньої зали.

Інформатор там був, бачив і вам переповідає.

Коли минули 15 хвилин перерви, у залі так ніхто і не з’явився. Першим повернувся секретар. Він повідомив, що вбачає у цьому свідомий зрив сесії, аби перенести розгляд наступних питань на друге пленарне засідання, і вже тоді поставити на голосування питання про дострокове припинення повноважень секретаря міськради.

Представники громади наполегливо очікували, минуло ще 15 хв, пів години… Тиша. Врешті прийшов і міський голова. І хоча зала засідань була порожньою, поцікавився, чи є кворум.

Журналісти Інформатор спитали, чому немає депутатів. Голова не знав. Тоді ми запитали, чому він сам так спізнився. На це Богдан Станіславський тільки стис плечима.

Врешті голова сів за трибуну і сказав:

“Панове депутати, прошу зайняти свої місця і прошу включити систему реєстрації!, – звернувся голова міський голова до порожніх депутатських крісел.

Дивіться запис прямого ефіру із зали засідань:

Відтак зареєстровано в залі засідань було двоє: голова і секретар міськради. Фактично сесія зірвана. Розгляд решти питань порядку денного перенесено на наступне пленарне засідання. Дата і час наразі невідомі.

На сходовій ми зустріли кількох міських обранців, вони повідомили, що думали, ніби перерва оголошена на годину.

“Спочатку нам сказали про 15 хвилин, а потім повідомили, що перерва буде годину”, – повідомила депутатка Віталія Лукавська.

Чи справді на наступному пленарному засіданні будуть спроби відкликати з посади секретаря – дізнаємось з часом. Слідкуйте за нашими новинами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору