Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Змінити не можна залишити: у Коломиї знову заговорили про перейменування вулиць

Змінити не можна залишити: у Коломиї знову заговорили про перейменування вулиць

У Коломийській громаді хочуть дати нові назви деяким вулицям, площам та інших топонімам. Протягом місяця прийматимуться пропозиції чи зауваження щодо перейменувань чи найменувань, а в січні відбудуться громадські слухання.

Передає Інформатор.

У 2022 році біля двох десятків вулиць нашої громади увійшли до списку обов’язкових до перейменування, аби забути про радянські назви. До слова, пропонуємо перевірити, чи знаєте ви змінені назви вулиць Коломиї.

Як стверджує міський голова, цьогоріч хочуть змінити нейтральні та беззмістовні назви на ті, що мають вагу для громади та України, а також завершити декомунізацію топонімів.

У мешканців Коломийської громади є місяць, щоб виразити свої думки письмово, усно чи онлайн. Це можна зробити до 8 грудня:

  • заповнивши форму за посиланням
  • звернувшись до управління містобудування міської ради за адресою вул. Грушевського, 1, м. Коломия, телефон 2-48-61.
  • надіславши електронного листа на адресу: uprarchitektyru@gmail.com

З 8 грудня по 22 грудня 2023 року триватиме зведення отриманих пропозицій (зауважень) та їх обговорення.

8 січня 2024 року о 14:00 годині у Коломийській філармонії імені Олександра Козаренка (вулиця Симона Петлюри, 11, м. Коломия) відбудуться громадські слухання щодо перейменування об’єктів топоніміки на території Коломийської громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору