Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рік тому на війні загинув розвідник “десятки” Андрій Сенюк

11 листопада 2022 року Андрій Сенюк із позивним “Гриф” вирушив на своє останнє бойове завдання, адже того дня він загинув. Це гірка втрата для побратимів, друзів, дітей, рідних та всієї Коломийської громади.

У річницю загибелі Інформатор згадує історію Героя, який віддав життя за нашу незалежність.

Друг, Батько двох синів, Андрій Сенюк ( Гриф), надзвичайно щира, активна, життєлюбна Людин

Андрій Сенюк народився у Коломиї й ріс на вулиці Заньковецької у родині робітників. Навчався у школі №4, тепер Коломийський ліцей №4 ім. Сергія Лисенка. Далі поступив у технічне училище №17, де здобув професію зварювальника.

Призваний до лав ЗСУ, присягу дав у Десні, а потім служив у Львові у танковій частині. Після армії працював будівельником.

Разом з дружиною Марічкою народили й виховували двох синів – Арсена та Павлика.

Андрій з дитинства був патріотом своєї країни. У 2004 році брав участь в Помаранчевій революції, а потім пішов у “Самооборону”. У 2015 році пішов обороняти Україну. Його брат Віталій теж воював у Луганській області, який, на жаль, загинув 14 січня 2017 року.

Від початку повномасштабного вторгнення Андрій служив у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Був розвідником.

Андрій хотів миру для своїх дітей і усього українського народу, але доля розпорядилася не так. Його життя обірвалося під час виконання бойового завдання під Бахмутом у селі Берестове.

30 жовтня 2023 року Андрій мав би святкувати 40-річчя. На жаль, йому не судилося дожити до цієї дати, але у день його народження Герою відкрили та освятили меморіальну дошку у його рідній школі.

Пам'яті Андрія Сенюка: у Коломийському ліцеї №4 відкрили меморіальну дошку Герою

Вічна та світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Нагору