Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ціла епопея: у Тлумачі судили чоловіка, який за фальшиві гроші придбав собі AUDI A4

Ціла епопея: у Тлумачі судили чоловіка, який за фальшиві гроші придбав собі AUDI A4

Наприкінці вересня у Тлумацькому суді дійшла логічного завершення справа щодо чоловіка, який придбав авто за підроблені євро.

Який вирок виніс суд – знає Інформатор.

28 вересня Тлумацький районний суд виніс вирок щодо справи, яка тягнеться вже 4 роки.

2019 року чоловік знайшов на онлайн автобазарі автівку марки AUDI A4, зумовився з продавцем про зустріч і домовився купити машину за 1200 $. Розмову зловмисник проводив по заздалегідь купленому для цієї оборудки телефону і під вигаданим іменем.

Зустріч відбулась на заправці  14 жовтня 2019 року у селі Угринів Тисменицького району. На місце здибанки афериста привіз знайомий на власній автівці марки «КІА Сerato».

Продавець і покупець домовилися. У гривневому еквіваленті шахрай сплатив за авто 29 436 грн відповідно до курсу НБУ. Щоправда розраховувався у євро, серед яких 800€ були фальшивими.

Натомість довірливий ексвласник AUDI A4 віддав дурисвіту авто, ключі, довіреність і страховий поліс.

Продавець збагнув обман значно пізніше, але його клієнт уникав телефонних дзвінків і авто повертати не збирався.

Та на цьому епопея з AUDI не закінчилася. Розуміючи, що авто зареєстроване у Литві, аферист причепив підроблені номерні знаки і навіть частково зруйнував номер кузова. Крім того він використовував свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане 23 серпня 2007 року на іншу особу.

Та сховати кінці воду не вдалося.

Авто, придбане за фальшиві гроші, знайшов кум довірливо продавця на стоянці біля готелю на межі  між Тернопільською та Хмельницькою областями, а біля нього автомобіль марки «КІА Сerato».

У залі суду потерпілий розповів, що іноземну валюту вони всі разом їхали перевіряти у кантори на вул Пасічній в Івано-Франківську, і все було гаразд. Але був момент, коли той відволікся і саме в цей час аферист скористався шансом і підмінив євро.

“Тоді він сказав своєму кумові, щоб він підійшов до водіїв вказаних автомобілів і спробував нормально з ними домовитися. Однак покупець відповів, що у Івано-Франківську ніколи не був і автомобіль не купляв, і автомобіль «AUDI A4» його власний на українських номерах. Тоді кум зателефонував на лінію 102 і зі своїм товаришем заблокували рух обом автомобілям. А він зателефонував в Тисменицьке відділення поліції та повідомив, що знайшовся його автомобіль. Тоді він разом з працівниками поліції поїхав у Хмельницьку область. Працівники Хмельницької поліції затримали підозрюваного . Автомобіль знаходився на стоянці біля готелю 20 метрів від траси”, – йдеться у матеріалах суду.

У суді аферист свою вину визнав повністю, підтвердив всі обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаювався і казав, що шкодує. Обіцяв відшкодувати завдані ним збитки, запевняє суд, що більше такого не повториться. Просив суд його суворо не карати і призначити більш м`яке покарання, ніж передбачено законом.

Потерпілий просив призначити обвинуваченому максимальний термін покарання із відшкодування.

Суд визнав вину підсудного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 289 КК України, та призначити йому покарання у вигляді обмеження волі строком  1 рік 8 місяців за двома статтями.

Строк відбування покарання зарахували з моменту його фактичного затримання – 09 грудня 2022 року, зарахувавши строк його попереднього ув`язнення з 14 жовтня т2019 року до 25 жовтня 2019 року та з 09 грудня 2022 року по день ухвалення вироку із розрахунку один день тримання під вартою (попереднього ув`язнення) за два дні обмеження волі. Відтак у день оголошення вироку зловмисник уже відбув покарання.

Тому його негайно ж звільнили з-під варти прямо-таки у залі суду.

Потерпілому ж повернули його авто, 300 $  та телефон для оборудок конфіскували в дохід держави. А фальшиві євро – знищити.

Фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору