Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець під виглядом водіїв незаконно переправляв за кордон ухилянтів

47-річний підприємець з Прикарпаття, який є керівником підприємства з міжнародних перевезень, та його спільники організували незаконний трансфер для чоловіків призовного віку під виглядом водіїв, що здійснюють перевезення пасажирів.

Пише Інформатор, посилаючись на ДПСУ.

“Бізнесмени” укладали з псевдоводіями фіктивні договори про працевлаштування, й відомості про них вносились до системи “Шлях”. Такі «послуги» оцінювались від 5 000 до 7 000 доларів США з людини. Правоохоронці викрили одного із учасників злочинної схеми в пункті пропуску «Шегині» під час спроби переправлення свого «клієнта».

В ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, фіктивні документи на працевлаштування та грошові кошти, які ймовірно отримані злочинним шляхом.

Наразі організатору незаконної схеми, 47-річному жителю Івано-Франківської області, та трьом його спільникам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332.

Порушникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Організатору каналу незаконного переправлення чоловіків  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору