Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Засуджений юнак з Коломиї дав інтерв’ю Золкіну про свій колаборантський телеграм-канал

Засуджений юнак з Коломиї дав інтерв'ю Золкіну про свій колаборантський телеграм-канал

Студент з Коломиї дав інтерв’ю Володимиру Золкіну, де розповів, за що його схопили і чому він засуджений як колаборнат. 

Передає Інформатор.

Інфо

Мешканця Коломиї посадили на шість років за адміністрування проросійського Telegram-каналу «Херсонская Республика». За даними правоохоронців, 21-річний чоловік публікував новини російських окупантів протягом шести місяців, розповсюджував фейки, закликав йти на референдум та брати російські паспорти.

 17 березня затримали 21-річного адміна Telegram-каналу «Херсонская Республика» затримали у серпні 2021 року на Прикарпатті. «Адміністратор наповнював канал новинами окупантів упродовж півроку. Дописи публікував як власний контент, без репостів, створюючи враження «пресслужби» гауляйтера окупованих районів Херсонщини Сальдо та його заступника Стремоусова», – йшлося у повідомленні СБУ.

За даними правоохоронців, чоловік публікував заклики проросійських колаборантів до захоплення влади на Херсонщині, дописи на підтримку незаконного референдуму, фейки про досягнення окупаційної адміністрації та нібито позитивне ставлення мешканців Херсона до окупації.

Що розповів засуджений Золкіну

Михайло Садов’як з Коломиї навчався на 4 курсі Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича і навіть був старостою групи. Вивчав історію та археологію. Від початку повномасштабного втручання вони з одногрупниками спамили російських пропагандистів користуючись опублікованими Верховною Радою на загал даними.

Але через особистий конфлікт Михайло вирішив продублювати видалений телеграм-канал Херсонська народна республіка.

Він створив інший під назвою “Херсонська Республіка” і додав туди контактні дані викладача, який за словами юнака виявляв до нього зневагу. На цьому каналі він публікував проросійські матеріали, сподіваючись цим нашкодити педагогу. На каналі було понад 200 читачів. Про це знали одногрупники Садов’яка. Хлопець приховав власні контактні дані, але не сховав ім’я користувача.

7 червня до Михайла навідались коломийські співробітники СБУ. Студент зізнався. Але ця зустріч за словами юнака ніде не зазначена.

Потім 20 червня був офіційний обшук. Співробітники знайшли докази. Михайлу Садов’яку дали 6 років ув’язнення.

Найцікавіше інше. Коли Володимир Золкін спитав напряму думку коломиянина про анексію Криму, чи мала росія право анексувати Крим, Михайло Садов’як довго вагався, але врешті сказав, що “можливо, не має”, а ще зазначив, що не любить татар.

“Мені не подобаються ці кримські татари,скільки вони Коломию палили”, – сказав Михайло Садов’як.

А ще коломиянин виявив співчуття до окупантів, зазначаючи, що “вони такі самі потерпілі”…

Юнак переконаний, що якщо хтось хоче вийти зі складу України, то треба провести референдум і дати їм таку можливість.

Зараз Михайло чекаю на касацію і серед виходів із цієї ситуації розглядає обмін, тобто передачу на російську сторону. Єдине, що його лякає, то це те, що можуть відправити воювати у складі росармії.

Зрештою, розібратися, що в голові цього уродженця писанкової ви можете самі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору