Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні пропонують звільнити від мобілізації волонтерів

В Україні пропонують звільнити від мобілізації волонтерів

Зареєстровано новий законопроект, яким хочуть розширити перелік осіб, що мають право на відстрочку від мобілізації, а саме звільнити від служби частину волонтерів.

Детальніше дізнавався Інформатор.

На Урядовому порталі з’явився Проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо сприяння волонтерській діяльності. Його автором є народний депутат від «Слуги Народу» Георгій Мазурашу.

Згідно законопроекту звільнять тільки тих громадян, які офіційно працюють (не менш як на 0,75 ставки), займаються підприємницькою діяльністю (і не мають податкових заборгованостей) та офіційно займаються волонтерською діяльністю (входять до Реєстру волонтерів, мають посвідчення волонтера затвердженого зразку). При цьому потрібно мати підтверджуючі документи, що у поточному або попередньому місяці здійснювали волонтерську діяльність.

У пояснювальній записці ініціатори стверджують, що головною метою законопроекту є сприяння волонтерського руху через один з елементів «мобілізації здорового глузду». Також зазначається, що реалізація запропонованого проекту Закону України не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

Також йдеться, що прийняття проекту дозволить оптимізувати дії в особливий період і сприятиме стабільності та зростанню активності громадян у волонтерській діяльності, а також зведе до нуля або до мінімум деякі корупційні ризики, які мають
місце тепер, зокрема, у стосунках між представниками ТЦК та СП і волонтерами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору