Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Як зробити спальню сучасною та стильною

Дизайну спальні варто приділити найбільше уваги серед усіх кімнат будинку, адже тут ми відпочиваємо та набираємося сил. Сьогодні все більше людей віддають перевагу сучасному стилю, коли кімната вільна, простора, але водночас затишна. Велику роль в оформленні такої спальні відіграють деталі.

Сучасна спальня може містити мінімальний набір меблів. Втім, всі її елементи мають бути практичними, функціональними та якісними. І звісно, що варто, аби вони не виглядали як з минулого століття. Кімнату можна доповнити аксесуарами та арт-об’єктами, головне – не перенавантажити. Предмети в спальні здебільшого варто обирати однотонні, щоб візуально розширювали приміщення. Акценти пропонують робити на контрасті різних фактур і матеріалів.

Не менш важливо, що предмети меблів та декору відповідали розміру і масштабу кімнати. На це особливо варто звернути увагу при виборі ліжка (переглянути тут). Якщо у вас велика спальня, оберіть масивне ліжко з відповідною спинкою. Для невеличкої спальні підійде простіше за формою та декором, з низьким узголів’ям. Для сучасної спальні нерідко замовляють Дизайнерське ліжко. Це дозволяє підібрати ідеальний для себе каркас ліжка, обрати окремо матрац чи узголів’я різних типів та геометричних форм, а також отримати широкий асортимент оббивних тканин та обрати колір, який зможе поєднатися з іншими предметами у спальні.

Коли вже ми заговорили про колірну гаму, то в сучасному дизайні віддають перевагу універсальним відтінкам, тобто нейтральним та пастельним кольорам, які також сприяють візуальному розширенню простору в спальні. Тут грає роль й психологія сприйняття. Тобто, якщо кімната світла, то вважається, що й думки стають чистішими, емоції спокійніше. Тож в такій спальні можна швидше розслабитись й, відповідно, заснути.

Нерідко дизайнери пропонують обрати світлу палітру, адже до неї простіше підібрати відповідні меблі і декор. Створити приємний інтер’єр сучасної спальні та одночасно заспокійливої ​​обстановки допоможуть бежевий колір та його відтінки. При виборі ліжка чи інших предметів меблів їх можна комбінувати з елементами світлого дерева.

Ще один найбільш нейтральний і універсальний колір – сірий. Найчастіше його поєднують з білими елементами інтер’єру, щоб підкреслити їх. Для невеличкої спальні в сучасному стилі найкращим варіантом вважають сіро-білу палітру. Затишку такій кімнаті надасть поєднання з натуральним деревом, яке додасть теплоти.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору