Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За новим календарем 15 листопада розпочинається Різдвяний піст

Розклад Богослужінь у Коломиї на Різдвяні свята

Тепер, після переходу на новоюліанський календар, Різдвяний піст починається на 13 днів раніше –  15 листопада. Це важливий період, коли християни готуються до великого свята, очищуючи свою душу через молитви, покаяння та обмеження в їжі. 

Передає Інформатор.

Цьогоріч ми вперше відзначатимемо Різдво Христове не 7 січня, а 25 грудня, відповідно змінюється період проведення посту, який передує цьому святу. Він як і раніше триватиме 40 днів – до Святвечора, тобто до 24 грудня.

Православна Церква України нагадує, що піст є періодом найперше духовного очищення, і обмеження в їжі без щирої молитви та покаяння не принесуть бажаної духовної користі.

“Святитель Іоан Золотоустий навчає: «Не кажи мені, що ти так багато днів постив, не з’їв того й іншого, не пив вина, пережив нечистоту, а покажи мені, чи став ти лагідним після того, як був гнівливим, чи зробився людинолюбним після того, як раніше був жорстоким, бо, якщо ти упоєний гнівом, то навіщо пригнічуєш свою плоть? Якщо всередині заздрість і користолюбство, то яка користь від пиття води? Тепер шукаю не того, яка трапеза, але чи відбулася переміна злого напрямку думок”.

Українська Греко-Католицька Церква теж наголошує, що через добре підготування наше серце стане достойним того, щоб у ньому народився Ісус Христос.

“У наш час Церква з різних причин досить злагіднила дуже строгі пости, які були раніше, і залишила їх радше добрій волі вірних. Та це не означає, що ми не зобов’язані до практики духа жертви, спокути й посту. Хай, отже, любов до Христа Господа, добро нашої душі та любов нашої священної традиції будуть для нас головними спонуками в тому, щоб щоразу до зустрічі празника Христового Різдва ми підготовляли наше серце й душу молитвою, постом і святими Таїнствами. Будьмо свідомі того, що через щире й ревне духовне підготування наше серце стане достойним того, щоб у ньому народився Ісус Христос своєю ласкою, любов’ю і миром.”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору