Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Дитяча постільна білизна має бути високоякісною

Дитяча постільна білизна має бути високоякісною

Різниці між дорослою та дитячою постільною білизною майже немає. Єдині відмінності – це те, що вироби мають різні розміри та матеріали, які мають бути гіпоалергенними. Батькам потрібно бути більш уважними при виборі виробів, оскільки у дітей частіше виникають алергії та подразнення на неякісну продукцію. Дитячі спільна місця маленькі, тому для них двоспальний комплект звичайно буде завеликий.

Критерії при виборі постільної білизни для дітей

Будь-яка дитяча постільна білизна має свої особливості, а тому перед тим як придбати саме ту модель, необхідно знати за якими критеріями обирати, наприклад:

  • За розміром. Це один із найголовніших критеріїв, який враховується при виборі. Діти постійно ростуть, тому потрібно підбирати за їх віком та зростом (для новонароджених, для 3-х років і старше). Тому існують різні спальні комплекти: 1,5; 2,5; 3; 4; 5 та більше. Також доступні двоспальні дитячі моделі з додатковою шириною. Існує і євро-версія з простирадлом і підковдрою майже квадратної форми.
  • За щільністю. Цей показник визначається кількістю ниток, які використовуються для виробництва виробу. Чим вища щільність, тим більша зносостійкість і довговічність постільної білизни. Виробники розрізняють шість типів щільності, а саме: надвисока щільність, висока щільність, вище середньої, середня щільність, нижче середньої та низька щільність. Перший тип є найкращим та найбільш надійним. Для досягнення такого ефекту використовують блискучий атлас або японський шовк.
  • За матеріалами. Постільна білизна для дітей виготовляється з різноманітних матеріалів, включаючи бязь, сатин, ситець та фланель. Усі ці види м’які, поглинаючі та натуральні, що дуже важливо. Білизна для новонароджених переться практично кожного дня, тому повинна бути довговічною. Саме з цієї причини виробники використовують частіше за все сатин, а не бязь. Для запобігання алергічних реакцій, то рекомендуються моделі з бамбукового волокна.

Різновиди тканин для дитячої білизни

  1. Ситець. Це легка бавовняна тканина, яка підходить для використання в теплому кліматі. Але є недолік – швидко зношується після інтенсивного прання.
  2. Бавовна. Найбільш популярний та актуальний матеріал, який не проводить електрику, не липне до тіла, а також не ковзає.
  3. Сатин. Завдяки особливій техніці, сатинові тканини міцні, відмінно зберігають зовнішній вигляд і практично не псуються після багаторазового прання. Також цей матеріал приємний на дотик.
  4. Бязь. Щільна бавовняна тканина, яка ідеально підходить для постійного використання з дуже високою частотою прання.
  5. Льон. Ця тканина екологічно чиста, прохолодна взимку і не нагрівається влітку, тож, лляні матеріали підходять для всіх сезонів. При виготовленні постільної білизни для дітей єдиним недоліком є те, що сильно мнеться.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору