Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломия збідніла вдвічі: які прогнози на бюджет 2024 року?

Які премії та надбавки пропонують міському голові Коломиї у 2024 році, а скільки було у попередні роки

Втрата військового ПДФО – великий стрес для бюджету Коломиї. Тут уже цілком серйозно можна сказати, що епоха тотального брукування лишилась позаду. За даними службовців місцевого самоврядування у проєкті бюджету на 2024 рік йдеться про суму вдвічі меншу, ніж минулоріч, та ще й боргові хвости.

Інформатор ділиться деталями.

Бюджет Коломийської громади на 2023 рік становив  1 221 048 000 грн. І це був рекорд! Проте навіть таку замільярдну планку Коломиї перевиконала на десятки мільйонів. І біля 70% цих доходів становив ПДФО наших захисників.

У 2024 рік Коломия заходить з боргами: наприкінці року через забрані у держбюджет податки військових не вистачає коштів розрахуватися за десятки ремонтів пішохідних зон, міжквартальних проїздів та асфальтування доріг. Та ще й зарплати чиновників з щедрими надбавками і преміями щомісяця витягують мільйони.

Наразі розмір бюджету Коломиї на 2024 рік планується на рівні 500 млн. Відтак доходи міста зменшаться у 2,34 рази.

І тут уже без продажу комунального майна не обійдуться: Коломийська міська рада уже виклала на аукціон кілька земельних ділянок і приміщень. Декотрі вже й пішли у приватні руки з молотка. Кошти з аукціонів мають ледь відрегулювати раптовий дефіцид бюджету.

проєкт бюджету Коломиї на 2024рік

проєкт бюджету Коломиї на 2024 рік. Фото Андрія Куничака

Отож проєкт бюджету на 2024 рік Коломийської міської територіальної громади передбачає 500 млн грн  по загальному фонду і ще
25 млн грн по спеціальному фонду) за рахунок екологічного податку, оренди та продажу майна й земельних ділянок.

Дефіцит бюджету за даними потреб установ становить 324 млн грн.

Зараз борг по бюджету розвитку сягає 50 млн грн. У ратуші сподіваються частково його погасити ще цього року, але більша частина випаде таки на наступний.

Очікуємо, що на наступній сесії Коломийської міської ради приймуть бюджет на наступний рік. Якщо тільки депутати знову не “випаруються” після 15-хвилинної перерви.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.  

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com

Нагору