Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У селі Велика Кам’янка на Коломийщині освятили новий храм

У селі Велика Кам'янка на Коломийщині освятили новий храм

В історії села Велика Кам’янка нова сторінка − 19 листопада 2023 року урочисто освятили новозбудований храм на честь Архістратига Михаїла. Велике освячення та першу Божественну літургію очолив митрополит Галицький Андрій.

Пише Інформатор.

23 жовтня 2011 року було освячено та закладено наріжний камінь для зведення нового храму. Відтоді і розпочалось будівництво. Нова церква розташована у центрі села, поруч із дерев’яною церквою Святого Архистратига Михаїла ПЦУ, яка була збудована ще у 1794 році.

Стара церква Св. Архістратига Михаїла. Село Велика Кам’янка.

Новозбудований храм постав завдяки зусиллям парафіян, колишнього настоятеля о. Дмитра Юрочко, теперішнього намісника храму о. Романа Кузьмина, щедрим пожертвам прихожан, меценатів та небайдужих людей через 12 років. Тож цей день став по-справжньому особливим для кожного парафіянина.

У день освячення у храмі спільно з Високопреосвященнійшим Кир Андрієм молилися духовенство, місцеві прихожани, гості з інших сіл та куточків Прикарпаття. Під час Літургії настоятеля храму отця Романа Кузьмина було іменовано митрофорним протоієреєм. Митрополит Андрій вручив отцю Роману митру — найвищу церковну нагороду.

Під час літургії молилися за мир в нашій державі, за українських воїнів, парафіян і гостей громади. Після богослужіння Високопреосвященнійший Кир Андрій привітав присутніх з радісною подією, подякував отцю Роману, парафіянам і благодійникам. Також митрополит Галицький вручив подяки сім’ям захисників, а також нагородив церковними грамотами громаду, жертводавці, меценатів та активних парафіян.

Нова святиня направду вражає своїм масштабом, багатим внутрішній оздобленням. Храм стоїть на пагорбі в самісінькому центрі села, тому його красу та велич видно здалека.

Стародавня церква, якій вже 229 років, й надалі продовжуватиме функціонувати. Вона не тільки вже може називатися архітектурною памʼяткою, а й відіграє особливе місце в житті мешканців Великої Камʼянки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору