Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині запрацюють два центри підтримки дітей та сімей

На Коломийщині запрацюють два центри підтримки дітей та сімей

У Коломийській та Городенківській громадах відкриють центри підтримки дітей та сімей. В них батьки, які виховують дітей з інвалідністю, зможуть залишати малечу на кілька годин. Також в центрах надаватимуть послугу раннього втручання.

Пише Інформатор, посилаючись на Суспільне.

На пресконференції національна менеджерка проєкту “Право на сім’ю” благодійного фонду “СОС Дитячі Містечка” Антоніна Загроцька розповіла, що робота проводиться для того, аби якомога більше дітей залишалися у родинах і не потрапляли в інтернати. В центрах протягом одного місяця зможуть працювати із 150 дітьми.

“Вчасно з’ясувати та зорієнтуватися, яка саме потрібна допомога, і її надати. Це — завдання громади, бо в ній знають кожну людину, що там проживає. Тому ми даємо місце, готуємо фахівців, щоб ця допомога була своєчасною і якнайкращою. У громадах знають, які є прогалини, і ми допомагаємо бути їхнім голосом на державному рівні, щоб законодавство відповідало запиту і слугувало в кращих інтересах дітей”, — говорить Антоніна Загроцька.

Центр підтримки дітей та сімей відкриється й в Івано-Франківську в березні наступного року. За словами директорки міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лесі Дикун, серед нових послуг закладу такого типу — тимчасовий відпочинок для батьків, які виховують дітей з інвалідністю. Ця категорія батьків зможе на 3 години залишити дитину у центрі, де з нею працюватимуть фахівці. У цей час батьки зможуть вирішити свої справи. Такою послугою можна буде скористатися до 35 годин в рік.

Також в центрі для батьки, у яких дитина має проблеми зі здоров’ям, надаватимуть послугу раннього втручання.

“Допомогти звертатися до лікарів, допомогти працювати з дитиною для того, щоб вона не набула інвалідності”, — пояснює Леся Дикун.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору