Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Кримінал: директор комунального підприємства Косова незаконно виплачував собі та керівникам премії

Кримінал: директор комунального підприємства Косова незаконно виплачував собі та керівникам премії

Проти колишнього керівника та головного бухгалтера одного із комунальних підприємств Косова відкрили кримінальну справу через незаконне привласнення коштів. 

Пише Інформатор, посилаючись на поліцію області.

50-річний колишній керівник комунального підприємства у Косові, місцевий мешканець, групою осіб з головним бухгалтером цього ж підприємства, 40-річною місцевою мешканкою, зловживаючи службовим становищем неправомірно нараховували та виплачували собі премії у розмірі 39 000 гривень, хоча робити цього вони не мали права.

Крім того головна бухгалтерка безпідставно отримувала щомісячні доплати за начебто суміщення посад та виконання додаткових обов’язків фахівця з публічних закупівель.

Також правоохоронці встановили, що на користь встановленої третьої особи перерахували понад 107000 тисяч гривень на картковий рахунок.

Загалом, протягом 2021-2022 років вони незаконно збагатились на понад 200 тисяч гривень.

Обом оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує від 5 до 8років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Косівська окружна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору