Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломияни вшанували пам’ять жертв Голодомору в Україні

Коломияни вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні

90 років минуло з часу як від штучно створеного радянською владою голоду на території України померли мільйони невинних людей. Сьогодні росія продовжує вчиняти злочини проти людяності, повторюючи геноцид українського народу. Вшанувати пам’ять та помолитися за душі закатованих 25 листопада зібралися у Коломиї.

Інформатор теж відвідав захід пам’яті.

Вся Україна вшановує пам’ять невинних жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років щороку в останню суботу листопада. Цього дня коломияни та мешканці краю прийшли до пам’ятного меморіалу біля Благовіщенської церкви на вул. Карпатській, щоб згадати страшні події тих років, запалити свічки та покласти квіти. Разом з численним духовенством Коломийської єпархії УГКЦ та Коломийсько-Косівської єпархії ПЦУ спільно помолилися в поминальній панахиді за всіма невинно убієнних українцями.

Мешканців запросили о 15:30 на площі Відродження доєднатися до акції “Запали свічку пам’яті” за вбитими голодом.

Всіх небайдужих закликають долучитися до загальнонаціональної акції й запалити свічку пам’яті до роковин Голодомору о 16:00.

       

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору