Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: історія життя захисника з Коломийської громади Олега Боднаренка

Незабуті: історія життя захисника з Коломийської громади Олега Боднаренка

Олег Боднаренко став на захист держави в 2015 року, був механіком-водієм медичного відділення, брав участь у боях, вивозив поранених. Хоча сам отримав не одне поранення ще під час Революції Гідності, а згодом й зоні АТО. Він отримав інвалідність. На жаль, 28 листопада 2017 року його серце перестало битися.

Інформатор ділиться історією Героя, який захищав український народ.

Боднаренко Олег Васильович народився 27 квітня 1974 року. Родом із села Корнич, а навчався у Коломийській школі №3, після чого поступив в Коршівський ПТУ.

Згодом пішов на військову службу, яку проходив у м. Феодосія АР Крим. Після демобілізації проживав в Корничі з дружиною, дочкою та сином. Працював в м. Київ у фірмі «Авто-лайн».

Олег був активним учасником Революції Гідності у першій сотні «Львівська брама», де 18-19 лютого 2014 року отримав множинні поранення.

15 лютого 2015 року мобілізований до лав ЗСУ. Проходив службу у зоні проведення антитерористичної операції на сході України в м. Попасна Луганської області у складі 59-ї окремої механізованої бригади імені Якова Гандзюка.

Військовий на території Донецької та Луганської областей брав участь у боях на першій лінії вогню, вивозив поранених з поля бою.

Внаслідок поранень у 2016 році прооперований в Італії. Важка реабілітація та підготовка до другої операції не дозволили Олегу продовжувати службу. Він отримав посвідчення людини з інвалідністю II групи війни.

Нагороджений відзнакою Президента України.

Однак рівно шість років тому його серце зупинилося.

Олега Боднаренка поховали у рідному селі Корнич.

Рішенням Коломийської міської ради від 19.12.2022р. Олегу Боднаренку присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно).

Джерело: Центр підтримки Захисників України Коломийської міської ради

Світла пам’ять Герою…

Нагору