Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вулиця в честь Мирослава Симчича тепер є у Запоріжжі

Вулиця в честь Мирослава Симчича тепер є у Запоріжжі

Центральна вулиця одного із районів Запоріжжя тепер носитиме ім’я легендарного сотенного УПА Мирослава Симчича “Кривоноса”, який відійшов  у вічність 18 січня цього року. До цього часу ця вулиця була названа іменем геройки радянського союзу Лізи Чайкіної.

Пише Інформатор, посилаючись на допис краєзнавця Романа Акбаха.

Цікаво, що росіянка та секретарка Пенівського райкому комсомолу Калінінської області росії Ліза Чайкіна, розстріляна у 1941 нацистами партизанка, ніякого відношення до Запоріжжя взагалі не мала.

Натомість, як пише краєзнавець, Мирослав Симчич якраз був дотичний до Запоріжжя та власне до Заводського району міста, в якому перейменували вулицю.

“Після звільнення він жив та працював у Запоріжжі, на Павло-Кічкасі. У західну частину Україну повертатися було заборонено. В нашому місті Симчич одружився з Раїсою Мороз, робітницею металургійного заводу «Запоріжсталь». На останньому працював і сам Мирослав. В 1994 році переїхав до Коломиї”, – пише Роман Акбах.

Він також припускає, що це перша вулиця у Запоріжжі, найменована на честь бійця УПА.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору