Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї відкрили меморіальну дошку Сергію Ніньовському

У Коломиї відкрили меморіальну дошку Сергію Ніньовському

Загиблому молодому воїну Сергію Ніньовському встановили та освятили меморіальну дошку в його Альма-матер − Коломийському індустріально-педагогічному фаховому коледжі. Відкриття відбулося в день, коли Сергій мав би святкувати своє 33-річчя.

Пише Інформатор, посилаючись на допис міського голови.

Сергій вступив у Коломийський індустріально-педагогічний коледж (на той час – технікум) після 9 класу й здобув професію кухаря-кондитера. В 19 років його призвали на строкову службу в ЗСУ, яку він проходив у місті Буча Київської області. Далі він поїхав працювати у будівельну компанію за кордоном та згодом повернувся та працював в Україні в бригаді по укладанню бруківки.

Та в день повномасштабного вторгнення росії життя Сергія змінилося. Чоловік пішов у військкомат добровільно й потрапив до лав ЗСУ 65 окремої механізованої бригади ЗСУ на посаду старшого кухаря.

Останні місяці перебував на передовій у Запорізькій області, де загинув 18 серпня 2022 року в результаті артобстрілу.

Сергій виріс у дружній багатодітній сім’ї – мав двох братів та дві сестри. Родина Ніньовських зверталася до громади Коломиї з проханням підтримати їхню ідею назвати вулицю Шарлая іменем їхнього брата-героя. Адже Сергій тут виріс і звідси пішов на війну. Наразі про перейменування цієї вулиці не йшлося.

   

Вічна пам’ять Сергію!

Нагору