Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Косівський іконостас з тризубами тепер прикрашає храм на Одещині

Косівський іконостас з тризубами тепер прикрашає храм на Одещині

Для нового храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові й матері їх Софії у передмісті Одеси косівські майстри виготовили різьблений іконостас. Центральні двері, які називають Райськими воротами, вирізьбили у формі українського тризуба. 

Ділиться Інформатор.

Майстер із виготовлення іконостасів Роман Півторак із Косова вже понад 20 років займається цією справою. Цьогоріч Інформатор мав нагоду завітати у його майстерню. Читайте більше: Як виготовляють іконостаси у Косові

На багатьох іконостасах Романа ми зустріли український тризуб. Він розповідав, що завжди намагається додавати його на свої роботи. Не так давно у його майстерні завершили працю над ще одним проектом іконостасу з тризубом в Райських воротах.

“Наш іконостас тепер прославляє українське і Україну в цілому, на теренах православ’я Одещині”, – радіє Роман Півторак.

Освячення храму мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії звершував предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній. Разом із митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, митрополитом Миколаївським і Богоявленським Володимиром, архієпископом Дніпровським і Січеславським Симеона, архієпископом Вишгородським Агапітом, архієпископом Одеським і Балтським Афанасією, настоятеля храму протоієрея Романа Дороша та духовенства Одеської єпархії звершив Божественну літургію. В новоосвяченому храмі спільно  з вірянами молилися за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору