Інформатор Коломия

ГРОШІ

Майже 300 млн грн планують витратити на утримання доріг Коломийщини та гірських районів у 2024

Майже 300 млн грн планують витратити на утримання доріг Коломийщини та гірських районів у 2024

На утримання автомобільних доріг державного значення Верховинського, Коломийського, Косівського, Надвірнянського районів у наступному році з державного бюджету хочуть виділити майже 289 млн грн. Переможцем відповідного тендеру стала фірма “ПБС”.

Деталі розповість Інформатор за даними на prozorro.

Відкриті торги на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення цих чотирьох районів у листопаді провела Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області (раніше – Служба автомобільних доріг). Очікувана вартість становила 307 млн 230 тис грн.

Участь у тендері взяло три фірми – прикарпатська ТОВ “ПБС”, тернопільська ТОВ “ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР” та азербайджанська компанія “AzVirt MMC”.

Знизивши ціну до 288 млн 795 тис грн, після другого аукціону перемогло “ПБС”. Надання послуг з утримання доріг мають здійснюватися до 31 березня 2025 року.

Крім цього, ТОВ “ПБС” перемогло в тендері на утриманні доріг в Івано-Франківському та Калуському районах, запропонувавши 288 млн 400 тис грн за свої послуги. З компанією також повідомлено про намір укласти договір.

Тобто загалом на утримання доріг в Івано-Франківській області мають виділити майже 600 млн грн.

Зважаючи на такі величезні суми, обурені активісти написати звернення до держаудиту:

Пані Наливайська пише: “Ремонт доріг не на часі. Віддайте гроші на потреби передової. Там гинуть люди”.

Бритавська Катерина Сергіївна: “Недоцільна витрата коштів під час війни. Дороги не першочергова проблема в нашій країні. Триває важка війна. З Івано-Франківської області, особливо з районів, у кожній сім‘ї хтось воює. Невже цим сім‘ям дороги потрібні? Чи живі батьки, сини, брати? Нашим захисникам потрібні автомобілі, дрони, засоби захисту. Ось, що зараз потрібно купувати за державні кошти, а не в асфальт їх закатувати. Дороги після перемоги. Потреби армії першочергові!!!!!”

Грищенко Ольга Олександрівна: “Гроші на ЗСУ! Дороги для кого ремонтуємо? Для орк**???”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору