Інформатор Коломия

ВЛАДА

Що вирішили у ратуші щодо вимоги коломиян урізати премії працівникам Коломийської міської ради

Що вирішили у ратуші щодо вимоги коломиян урізати премії працівникам Коломийської міської ради

5 грудня на бюджетній комісії розглядали питання по петиції, в якій вимагалось обмежити премії та надбавки працівникам міськради до 25%, а матеріальні допомоги відмінити. Натомість направити зекономлені кошти на підтримку ЗСУ, Міський голова перед тим дав свою письмову резолюцію.

Інформатор розповість, яке ж рішення прийняв голова громади і члени комісії.

У своїй письмовій відповіді міський голова проігнорував вимогу коломиян.

У петиції йшлося про премії усіх працівників міської ради, а у назві вжито термін “службовці”. Проте у бюрократичній мові службовці місцевого самоврядування іменуються посадовими особами. За цей термін і вчепився голова у своїй відповіді. Він дає дані по 10 службовцях, серед яких друкарки та інспектори.

Але авторка петиції Наталка Сандецька на засіданні наголосила, що в тексті петиції є зазначено, що обмеження розміру премій і надбавок стосується усіх працівників міськради і не варта гратися словами, бо всі чудово розуміють, про що йде мова. Але міський голова ніяк не реагує на слова активістки.

Відтак питання ставлять на голосування. На підтримку – 1 голос. Інші навіть не проти, а просто утрималися.

Так депутати Віктор Будзінський, Володимир Григорук, Світлана Голдищук та Вікторія Лукавська утрималися, а голова комісії Ігор Костюк підтримав.

Відтак громадська ініціатива зекономити кошти для допомоги військовим не знайшла відгуку у серцях міських обранців, які входять до складу комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньо-економічних відносин.

Нагадаємо, у ратуші під час війни посадовці вищого рангу отримують премії та надбавки по 50-120%.  Відтак їхня середні зарплата коливається від 35 000 до 45 000 грн на місяць.

Ось що з цього приводу думають коломияни:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору