Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мешканка Коломийщини повірила шахраям й “позичила” гроші

Жінці написала нібито знайома й попросила позичити гроші. Та з’ясувалося, що не варто було одразу перераховувати кошти.

Детальніше про шахрайську схему розповість Інформатор за даними поліції.

Мешканка Коломийщини отримала у соціальній мережі повідомлення від знайомої із проханням позичити грошей у борг. Потерпіла перерахувала майже 7 тисяч гривень на рахунок, який вказала нібито подруга. Опісля, потерпіла зв’язалась зі знайомою та дізналася, що шахраї зламали акаунт та надсилали повідомлення від її імені.

Як зазначається, повідомлення від друга на кшталт: «Привіт! Позич, будь ласка, гроші» – один з найпоширеніших видів шахрайства.

Нагадування:

– перш ніж допомогти, переконайтеся, що вам пише не шахрай, котрий зламав сторінку вашого друга;
– перетелефонуйте другу, за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах. Бо якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі;
– запитайте друга те, що можете знати тільки ви, не завжди є можливість подзвонити, чи можливо ви давно не спілкувалися і номеру телефону у вас немає. Таке питання одразу викриє шахрая.
– напишіть спільним друзям в соцмережах і спитайте чи не отримували вони подібних повідомлень від друга. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору