Інформатор Коломия

ВЛАДА

“Нащо нам воювати за Донецьк…?” – депутат Коломийської ради підтвердив, що залиті в мережу аудіозаписи правдиві | ВІДЕО

"Нащо нам воювати за Донецьк...?" - депутат Коломийської ради підтвердив, що залиті в мережу аудіозаписи правдиві

“Ми прийшли на застілля до пана Станіславського у “Вілла Фамілію,” такими словами починає свою розповідь діючий депутат Коломийської міської ради, а раніше голова районної ради Роман Дячук. Справа у тому, що 30 листопада у мережу виклали аудіозаписи висловлювань Дячука, які можуть бути розцінені як сепаратизм.

Інформатор розповість про усе за порядком.

Під час застілля Роман Дячук дозволив собі вислови щодо того, буцімто “нащо нам воювати за Донецьк, який не є українським”. Інший оприлюднений запис передає таку частину розмови:

“…життя своє лишають за те, щоб відвоювати Авдіївку, там ще щось, ще щось, ще щось. Для чого це нам потрібно? Там за тим рубижем немає людей, які проукраїнські! Ви над цим думали чи ні”.

6 грудня на засіданні постійної комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку у Коломийській міській раді Роман Дячук сам заговорив про ці записи, підтвердивши, що така розмова була.

“Ми прийшли на застілля до пана Станіславського у “Вілла Фамілію”. Весело там, було їсти, пити. І тут мене хтось з близько сидячих записав, записав розмову, яка не має ніякого відношення до того, як її подають. Там було про те, що лінія фронту з росіянами укріплена, нема чим її прорвати, заміновані гинуть наші люди. Я говорю: варто йти на необдумані кроки:? Би там на кордони 91-го року без зброї і без підтримки, без заводів українських? Ну, така бесіда, застільна бесіда, коли люди випили собі вина чи може щось міцніше. Вони це записують, цей бруд заполонив це місто Коломия і цю міську раду. Ви маєте тормоза? Я попросив міського голову: подивіться на камери, хто це записував”, – прокоментував злиті в мережу записи Роман Дячук.

Потім пан Роман нарікав, що записувати його треба на мітингу, а не застіллі, додавши:

“П’яна застольна бесіда і ви цим користуєтесь!”

Ці слова були направлені до секретаря міської ради Андрія Куничака. На думку Дячука, саме з його подачі записали і виклали “від ботів” (фейкові сторінки у фейсбуку) уривки висловлювань міського обранця.

Інформатор уже встиг відверто поспілкуватися з депутатом Романом Дячуком і готує для вас повний текст його відповідей на наші гострі запитання. Цього разу бесіда була не застільна і абсолютно не “п’яна”. Чи не вбачає сам пан Роман Дячук у таких висловах ознак сепаратизму і чи не боїться, що за це візьметься СБУ? За що ж варто воювати, якщо за Донецьк на його думку не треба? Про все це згодом на нашому сайті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору