Інформатор Коломия

ГРОШІ

Чистили та недочистили: з бюджету Коломиї витратять ще понад 1 мільйон на Шевченківське озеро

Чистили та недочистили: з бюджету Коломиї витратять ще понад 1 мільйон на Шевченківське озеро

 Влітку 2023 року Коломия замовила чистку Шевченківського озера за 4 мільйони 627 тис грн. Згідно технічного завдання і дефектного акту з водойми мали вивезти 30 тисяч тонн ґрунту. Проте цього виявилось замало.

Інформатор розповість деталі.

Переможець тендерної закупівлі – Шевчишин Василь Степанович, зареєстрований півтори роки тому у Чортківському районі Тернопільської області. В ході робіт вартість зменшили до 3 415 980 грн.

Проте на місці проведення робіт ми зустріли не тернополян, а місцевого підприємця і разом з тим діючого члена виконавчого комітету Коломийської міської ради Мирослава Прусака. Він назвався представником фірми-підрядника.

До роботи по чистці озера у місцевих активістів було чимало зауважень. Стояло питання про те, щоб спускати водойму, але під тиском спільноти роботи провели без спуску.

Проте 8 грудня управління комунального господарства заключив ще один договір із тим самим підприємцем на впорядкування Шевченківського озера на суму 1 159 816 грн. В управлінні відкоментували, що озеро “недочистили”.

Роботи виконавець має завершити до 31 грудня 2023.

Закупівлю ж провели  без використання електронної системи, посилаючись на право замовити додаткові послуги у того самого виконавця протягом 3 років на загальну суму менше 50% ціни основного договору.

Відтак на чистку озера лише за цей рік з міського бюджету направили 4 575 796 грн.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору