Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломия таки закупили дрони-камікадзе, проте на 50 штук менше

Коломия таки закупили дрони-камікадзе, проте на 50 штук менше

У листопаді Коломийська міськрада провела закупівлю 500 FPV-дронів. Проте згодом скасувала процедуру. У повторній закупівлі ціна не змінилася, проте кількість зменшилась на пів сотні.

Інформатор розповість про все детально.

Перша спроба закупити FPV-дрони була на початку листопада. Тоді за 500 одиниць готові були заплатити 10 млн грн. Єдиний учасник – ТОВ “ЕН ДЖІ ПОН”. Ця фірма активно постачала дрони для Чорнобаївської сільської ради та нацполіції в Херсоні. Підприємство скинуло ціну на750 тис грн і отримало перемогу. Проте 23 листопада закупівлю скасували. Виявилось, переможець хотів поставити Коломиї дрони із меншою потужністю батареї.Вдруге закупівлю дронів міськрада Коломиї оголосила 24 листопада, очікувана вартість була та сама – 10 млн грн. Проте цього разу кількість зменшилась із 500 до 450 штук.

Аукціон відбувся 4 грудня. На участь подалося два підприємства, обидва – з Одеси. ТОВ “БІДРОНС”, зареєстроване 2 місяці тому, запропонувало меншу ціну – 9 675 000 грн. Але його пропозицію міськрада відхилила за невідповідність якісних характеристик дронів ( менша висота польоту та гірші показники камери.

Відтак перемогу здобув інший учасник з Одеси – ТОВ  “АГЕНТСТВО ПРОДАЖУ АКТИВІВ”, яке займається виробництвом повітряних і космічних літальних апаратів і зареєстроване майже 3 роки тому.

Це підприємство запропонувало менше ціну всього на 100 грн. Відтак за 450 FPV-дронів Коломия заплатить 9 999 900 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька 

Нагору