Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Лише за один день через ожеледицю в середньому травмувалось 850 прикарпатців

Лише за один день через ожеледицю в середньому травмувалось 850 прикарпатців

Через нерозчищені тротуари та пішохідні зони на Івано-Франківщині кількість звернень до травмпунктів збільшилась майже в десять разів. Про це під час брифінгу в Івано-Франківська ОДА розповів лікар-ортопед-травматолог Андрій Голинський.

Передає Інформатор, посилаючись на наших франківських колег з Інформатора.

Прикарпатці переважно звертаються до травмпункту через ожеледицю, оскільки внаслідок відсутності прибирання пішохідних зон люди травмуються під час руху.

Найчастіше пішоходи отримували такі травми як переломи рук та ніг, забої хребта, травми голови.

“За останніх десять днів, травматизація в наслідок ожеледиці, збільшилась практично в десять разів, загальні показники по області в середньому 850 звернень за добу, 70 відсотків травм пов’язані з забоями, 30 відсотків – це переломи”,- повідомляє лікар-ортопед-травматолог Андрій Голинський.

За словами лікаря, хоч показник травматизації збільшився, але медики забезпечені всім необхідним для надання допомоги.

Вберегтися від травм під час ожеледиці можна завдяки взуттю й одягу, що відповідають сезону. Рекомендують планувати для пересування трохи більше часу, щоби не поспішати; витягувати руки з кишень під час руху та уважно дивитися, куди ступаєте.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору