Інформатор Коломия

ВЛАДА

Сільрада на Коломийщині замовила будівництво дамби за понад 27 млн грн

5 грудня Нижньовербізька сільська рада уклала договір із косівською фірмою на будівництво водозахисних дамб та регулювання річок Сопівка, Лючка та Пістинька для захисту від підтоплення та затоплення с. Нижній Вербіж. На виконання робіт у підрядника понад 3 роки: завершити будівництво дамби мають до 31 грудня 2026 року.

Інформатор розповість деталі.

На участь у тендерній закупівлі подалися два учасники: ТОВ “СК “Шлях” та ТОВ “МПК-77”. І хоча фірма “Шлях” з Полтавщини запропонувала ціну меншу на понад 4 млн грн, її пропозицію відхилили через несвоєчасне подання певних документів.
Відтак прийняли пропозицію іншого учасника – ТОВ “МПК-77”, яка запропонувала виконати ці роботи за 27 282 548 грн, скинувши від очікуваної вартості третину мільйона, а це трохи більше 1% від вартості.

За даними  платформи YouControl ТОВ “МПК-77” засноване майже 14 років тому і зареєстроване у селі Соколівка Косівського району. Керує фірмою САЛИГА ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ, а власницею є  мешканка цього ж села ПРОРОЧУК КАТЕРИНА ПЕТРІВНА. У переліку КВЕДів підприємства є також і будівництво водних споруд.

Розмір статутного капіталу складає 800 000 грн.

Фірма вже має досвід у будівництві берегоукріплень. Нещодавно вона також перемогла у тендері на будівництво дамби у селі Рунгури. Про це – згодом.

Нагадаємо село Нижній Вербіж дуже постраждало під час повені 7 липня 2023 року, адже село омиває одразу 4 гірські ріки. Тоді 107 житлових будинків було підтоплено. Через негоду загинула 1 людина похилого віку. Згідно із заключенням патологоанатома трагедія сталася під час порятунку домашніх тварин. Тоді голова Івано-Франківської ОДА пообіцяла знайти кошти на берегоукріплення в селі.

Деталі – у відео:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору