Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скільки Коломия витрачає на зарплату начальниці відділу, довкола якого точиться дискусія

Потрібен чи ні? Такі запитання лунають у мережі і навіть з трибуни Коломийської міської ради про відділ моніторингу внутрішньої діяльності.

Інформатор готує дані про роботу підрозділів міськради, а тим часом знайомить із зарплатами в ратуші.

Щодо діяльності відділу внутрішнього аудиту та відділу моніторингу внутрішньої діяльності зараз триває збір підписів на сайті місцевих петицій. Авторка Надія Бордун вважає, що вони дублюють функції одне одного, а тому пропонує ліквідувати один із них. І йдеться саме про відділ, який очолює колишня освітянка Юлія Тимків.

В очікуванні звіту

Що ж до результатів діяльності, то наразі відділ моніторингу на вимогу коломиян мав би прозвітувати про це на листопадовій сесії, але три пленарні засідання поспіль зривали і переносили на наступні тижні. Відтак надворі – середина грудня, а звіту від очільниці відділу моніторингу внутрішньої діяльності громада так і не почула. Ба більше, у звіті міського голови є дані 23 структурних підрозділів Коломийської міської ради, проте про роботу моніторингу – ні слова.

Ми подзвонили до начальниці Юлії Тимків, щоб розпитати: де звіт і чим все ж таки вони займались увесь рік. Пані Юлія повідомила, що дані до річного звіту не подавали. Причину не називає. Каже, звіт буде складатися з відкритої інформації, які інформаційним запитом витребувала “мешканка Коломиї” (вочевидь, йдеться про Надію Бордун). Але ж на сайті жодних даних по діяльності відділу нема, тому говорити про відкритість не випадає.

Ми пропонуємо розповісти про діяльність за рік.

“Це йде як управлінський момент, господарська діяльність, – каже Юлія Тимків. – Це як допомога керівнику. Немає таких наслідків, які може нести за собою аудит. А тут виправити, доробити, можливо, на щось не звернулося уваги. У нас головне – управлінська діяльність”, – загально відповідає очільниця відділу. Але до конкретики справа таки не доходить.

Відтак цю інформацію ми будемо вимагати через запит.

Яка зарплата у начальниці відділу моніторингу внутрішньої діяльності


У відповіді міськради на інформаційний запит йдеться, що  на зарплату начальниці цього відділу Юлії Тимків за 9 місяців 2023 року з міського бюджету витратили 227 605 грн.

У середньому на руки начальниця отримує понад 20 тис грн на місяць.

За свою працю пані Юлія отримує надбавку за ранг та вислугу років, вони є обов’язковими. Але є й “бонусні” доплати від міськради – надбавки за високі досягнення в праці, премії та матеріальна допомога.

Так, за перші 9 місяців 2023 року Юлія Тимків отримала майже  78 250 грн преміальних, 35 600 грн надбавки за високі досягнення та 23 772 грн матеріальної допомоги.

Відтак зарплата однієї начальниці витягує з міського бюджету третину мільйона гривень на рік.

Чи виправдані ці витрати наразі важко сказати, допоки у ратуші не озвучать інформацію про зроблене.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору