Інформатор Коломия

ВЛАДА

Цілком таємно: як в ратуші Коломиї знімали з посади секретаря

Цілком таємно: як в ратуші Коломиї знімали з посади секретаря

Листопадову сесію депутати Коломийської міської ради відтягували, як могли: двічі зривали і один раз переносили. Врешті  12 грудня в головній залі ратуші встановили кабінку для таємного голосування, тут за блискучою шторою на патику від швабри мала вирішуватися доля секретаря міськради.

Як це відбувалося – Інформатор розповість в деталях.

Спершу в справу втрутилися вищі сили: за кілька хвилин до сесії в ратуші зникло світло й мережа. Засідання відклали на годину.

За цей час секретар Андрій Куничак написав заяву на звільнення з посади.

Після 11 дня із запізненням депутати зібралися. Міський голова з голосу вніс в порядок денний питання про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака.

Потім оголосив, що лічильній комісії потрібна година перерви, аби підготуватися. Але й в 12:40 міські обранці не могли ніяк зібратися. Дехто так і не з’явився. Врешті на засіданні зареєструвалися 30 депутатів (з 38).

Таємне голосування розпочалось о 13:20. Кожен мав зайти до кабінки і поставити відмітку на аркуші з мокрими печатками. А тоді вкинути свого листка голосування у скриньку. Все, як на виборчій дільниці.

Депутатів викликали до голосування за алфавітним порядком. Тим часом Андрій Куничак надумав звернутися до присутніх, але такої можливості міський голова йому не надав, посилаючись на порядок процедури.

Вже на першому ж прізвищі – провал. Депутат Микола Андрійчук оголосив, що фракція “Європейська солідарність” участі в голосуванні не бере. А тоді разом з Віталієм Гурником покинув залу. Тим часом вийшло двоє, а троє таки залишилося на голосування – Роман Дячук, Мирослава Воротняк та Галина Беля.

Мирослава Воротняк привселюдно перекреслила листок для голосування. Але основна опонентка Куничака таки проголосувала, щоправда, під крики присутніх активістів “Ганьба”.

Потім залу засідань покинула фракція “Слуга народу” – Віталія Лукавська та Максим Мензатюк.

Присутні у залі коломияни викрикали деяким депутатам побажання проголосувати по совісті й таке інше. У залі було розвішано кілька плакатів на підтримку секретаря.

На все про все витратили 17 хвилин і вже о 13:37 взялися до підрахунку голосів.

За результатами голосування 23 міських обранця проголосували за дострокове припинення повноважень Андрія Куничака, 4 депутати зіпсували бюлетені, і тільки 1 особа проголосувала проти.

Відтак склали протокол і оголосили, що Куничак більше не секретар.

До слова вдруге попросився уже екс-секретар, він подякував за роботу, сказав, що залишається депутатом і буде опозиційним.

“Я буду опозиційний депутат до такого міського голови, адже я його політику не розділяю. Не розділяю ні те, що робиться в сесійній залі, у стінах міської ради, ні в так званій господарці. бо вона вже давно перетворилася на бізнес”, – сказав Андрій Куничак.

Тоді слова попросила Надія Бордун, мати загиблого захисника Любомира Бордуна, але 11 депутатів участі в голосуванні не взяли і слова голова не надав. Проте пані Бордун була наполеглива і висловилась попри все.

Матір загиблого воїна і головного освітянина сказала, що наступною буде петиція про оголошення недовіри міському голові, бо під час війни має бути чесно, порядно і гідно.

Також активістка назвала депутатів продажними.

“На 5 голосів мало бути менше. Хтось із своїх, хто йому (Куничаку) клявся, нині  – зрадили. Це сьогодні ваша ганьба”! – сказала Надія Бордун депутатам.

Врешті сесію було завершено. Депутати поклали руки на серце й заспівали гімн.

Запис прямого включення дивіться тут:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору