Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Надвірнянщині за ґрати відправили чоловіка за незаконне переправлення осіб за кордон

Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо чоловіка, який сприяв незаконному переправленні осіб через кордон України, попередньо змовившись із групою осіб. Суд визначився із покаранням.

Передає Інформатор, посилаючись на вирок в ЄДРСР.

У матеріалах справи зазначається, що чоловік вступив у змову із організаторами каналу незаконного переправлення осіб за кордон. Він допомагав потрапити до країн ЄС особі, у якого не було законних підстав для перетину державного кордону.

Обвинувачений зустрівся із ним 22 липня в закладі громадського харчування у Надвірній. В ході розмови пообіцяв посприяти порадами, вказівками, наданням необхідних засобів у незаконному переправленні останнього через державний кордон України до Республіки Румунії поза пунктами пропуску, шляхом подолання інженерно-технічних та контролюючих споруд ДПС України.

Тоді він передав контактні дані особи своїм спільникам, яких не встановлено досудовим розслідуванням. Вони мали здійснити подальше переправлення того через державний кордон.

Надалі, 11 серпня близько 16:00 “ухилянт” за вказівками учасників групи прибув в село Гвізд Надвірнянського району, де на автодорозі Н-09 «Львів-Мукачево», поблизу церкви передав одному із зловмисників частину оплати – 1000 доларів.

Потім “клієнт” отримав вказівку і відправився в село Гринява Верховинського району, де протиправну діяльність групи осіб було припинено працівниками правоохоронних органів. Читайте більше: З Прикарпаття за кордон квадроциклами незаконно перевозили чоловіків

Обвинувачений в підготовчому судовому засіданні повністю та безумовно визнав себе винуватим та підтвердив обставини.

У вчиненому щиро розкаявся, пообіцяв, що подібного більше не повториться.

Суд визнав його винним та призначив йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання – позбавлення волі на строк 1 рік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору