Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що не так з водою у Коломиї після ремонту на мережі

Що не так з водою у Коломиї після ремонту на мережі

Цілу добу після відновлення водопостачання вода в кранах коломиян мутна і з піском. 

Інформатор розпитав у начальника КП “Коломияводоканал” Славомира Зумера, чому так і чи безпечно її використовувати для приготування їжі.

У водоканалі повідомляють , що мутність води залишається у центральній частині міста та декотрих спальних районах. Наразі у будинках на вулицях Петлюри, Карпатська, Січових Стрільців вода очистилась.

Тим часом вулиці в центрі, а також у мікрорайоні Богуна-Яворницького запустили воду пізніше, відповідно вода ще брудна.

“Коломия має 100 кілометрів мереж, неможливо в короткий час наповнити мережу. Мутність води – це те, що за 45 років осіло в наших мережах. Звісно, потрібен час. Адже зі 100 кілометрів мереж 30 км потребують ремонту”, – каже Славомир Зумер.

Наразі працівники лабораторії “Коломияводоканалу” узяли забір води, яка виходить з підприємства, вона цілком відповідає нормам.

За даними працівників лабораторії уже є результати проб з помешкань на вул. Лисенка та у районі залізничного вокзалу. Там мутність води визначили на рівні 4,3 -4,6 (при нормі 1). Хоча хімічний аналіз не виявив небезпеки. Тим часом ще очікуємо результатів аналізу води, яку взяли на пробу в інших мікрорайонах Коломиї.

У водоканалі переконані, що завтра усі ці незручності минуть.

Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору