Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Славетний “Щедрик” у стилі етнохаус створили у Коломиї

Славетний "Щедрик" у стилі етнохаус створили у Коломиї

“Щедрик” Миколи Леонтовича сьогодні виконується по всьому світі, але такого варіанту ви ще не чули. Новий музичний трек створив виконавець з Коломиї під псевдо hOsT разом із Hutsul Planet.

Інформатор пропонує нову роботу коломийських музикантів до перегляду.

Напередодні Різдвяних свят новий музичний проект продюсерського центру Hutsul Planet, що у Коломиї, hOsT представляє трек “Щедрик / Shchedryk” у стилі етнохаус. Знаменита на увесь світ мелодія українського композитора Миколи Леонтовича зазвучала несподівано і по-новому.

У “Щедрик / Shchedryk” від hOsT – стильний мікс етнохаусу переплівся із багатоголоссям хору Катедрального собору Преображення Христового (м. Коломия). Що додало експериментальному треку ще й гуцульського колориту.

“Цим треком я хотів, щоб слухач занурився у святкову різдвяну атмосферу, – каже hOsT (Остап Балух). – Одного дня, працюючи на студії, я уявив «Щедрика» у стилі етнохаус. Вирішив поекспериментувати! До співпраці запросив місцевий хор. І ми спільно втілити цю ідею в життя”.

Окрім сольного проекту, Остап Балух є учасником знаного коломийського гурту T.HUTSULS – ще одного проекту продюсерського центру Hutsul Planet. Уже з дебютного треку Drymba, реліз якого відбувся восени 2023 року, hOsT почав заповнювати в сучасній українській музиці нішу етнохаусу, міксуючи актуальні звуки зі звучанням гуцульських народних інструментів. Невдовзі hOsT обіцяє здивувати ще не однією прем’єрою, студійна робота над якими уже йде повним ходом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору