Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Преміювали себе та своїх: скількох посадовців покарали на Прикарпатті

Преміювали себе та своїх: скількох посадовців покарали на Прикарпатті

Серед депутатів місцевих рад, керівників навчальних закладів, комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я та освіти на Івано-Франківщині виявили порушення, пов’язані з корупцією. За це у 2023 році до відповідальності притягнуто 25 посадовців.

Яке покарання – розповість Інформатор за даними прокуратури області.

Власне правопорушення, пов’язані з корупцією, які вчиняли ці посадовці, стосувалися виплат собі премій та встановлення доплат, а також преміювання працівників та близьких осіб.

Всупереч  вимогам ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» вони не повідомляли про наявність у них реального конфлікту інтересів, а також, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів, вчиняли дії чи приймали рішення у власних інтересах.

Суди розглянули справи про ці адмінправопорушення та притягнули до адмінвідповідальності 25 осіб, а саме оштрафували їх на суму 92 тисяч гривень.

Також прокурори внесли 21 подання про усунення порушень антикорупційного законодавства. За результатами розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності 5 осіб, у тому числі  1 – звільнено із посади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору