Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті молодики купляли айфони за фальшиві гроші

На Прикарпатті молодики купляли айфони за фальшиві гроші

Два 19-річних та 24-річні хлопці підробляли іноземну валюту та розраховувалися нею за дорогі мобільні телефони. До поліції звернувся франківець, який “продав” їм два айфони.

Деталі розповість Інформатор за даними поліції.

Чоловік повідомив, що двоє невідомих осіб заволоділи двома мобільними телефонами «iPhone 14 pro», розрахувавшись за них іноземною валютою з явними ознаками підробки.

Правоохоронцям вдалося встановити групу осіб, яка причетна до кримінального правопорушення. Ними виявилися троє мешканців Буковини.

Організатор – 19-річний житель Чернівців. Він зустрічався з потерпілими й передавав підроблену валюту. Йому допомагали 19-річний та 24-річні буковинці.

Правоохоронці провели 18 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів, в їхніх автомобілях, а також на місцях реалізації мобільних телефонів, якими фігуранти заволоділи незаконним шляхом.

Телефони та гроші вилучили. Речові докази направлено на проведення відповідних експертиз.

Трьом фігурантам слідчі оголосили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального Кодексу України.

Підозру організатору слідчі оголосили заочно. Вирішується питання про оголошення чоловіка в міжнародний розшук.

Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих та встановлюють причетність фігурантів до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору