Інформатор Коломия

ВЛАДА

Халати під голову і сидіть на старих матрацах: породілля з Коломиї ділиться враженнями від укриття в пологовому

Халати під голову і сидіть на старих матрацах: породілля з Коломиї ділиться враженнями від укриття в пологовому

Минулого року Інформатор побував в укритті пологового будинку, щоправда до всіх приміщень доступу таки не було. Сховище безпечне, а чи комфортне?

Молода мама Мар’яна шукала безпеки у цьому підземеллі. Наскільки тут зручно переховуватися породіллям з малюками – з перших уст.

“Я народила 31-го грудня. 2 січня вранці під час тривоги ми з малюком пішли у бомбосховище. І там, як виявилося, немає взагалі ніяких умов для мам та діток. Подушка, яку мені дали, – це просто жмут з одноразових халатів і ще чогось.

Мами сидять з дітками на руках, жодного ліжечка для новонародженого

Просидіти 2 години в таких умовах надто складно. Звісно, медсестри допомагають, адже мамі важко на руках з дитиною. Немає дитячих ліжечок, немає ліжок для мам , немає коців, нормальних подушок, ніякого косметичного ремонту.

Тим часом 2200 грн коштують звичайні пологи, 2960 – кесарка. Треба заплатити до пологів, інакше головний лікар не підпише дозвіл на плановий кесарів розтин. Ще плюс за ліки з аптеки біля 1200 грн треба віддати.

Куди ж ідуть гроші з пологів, якщо елементарного бомбосховища немає?

Але є один величезний плюс , тут працюють люди з великої літери. Просто неймовірні, своєї професії, добрі, доброзичливі, привітні, ставлення і персонал у нашому пологовому найкращий”, – пише в редакцію Інформатор породілля Мар’яна.

І додає фото:

Це кімната для породіллі в укритті пологового будинку. Праворуч – “подушка”

Головний лікар Коломийського пологового будинку Богдан Ленчовський проблем не бачить. Каже, жінки рідко спускаються у сховище, бо тут волого.

“Чому ж не встановити рекуператор?”- питаємо. Відповіді наразі нема.

А щодо подушок, виявляється, треба було звертатися до медсестер.

Раніше Богдан Ленчовський стверджував, що умови у сховищі цілком добрі:

“Підвальне приміщення побілили, покращили освітлення, умеблювали кімнати (зробили шафи – ред). Для новонароджених є ліжечко з підігрівом, а для жінок – родильне крісло,” – коментував ситуацію головний лікар пологового будинку.

Шафки в укритті пологового будинку

Шафки в укритті пологового будинку

Ще один великий недолік укриття – відсутність в підвалі санвузла. Туалет знаходиться на першому поверсі будівлі, більше того, у вбиральні не подіє навіть правило двох стін. Альтернатив в самому сховищі немає, хіба якісь тимчасові рішення.

Журналісти запитали, чи були запити від пологового будинку на фінансування ремонту й умеблювання цього сховища. Але головний лікар не впевнений, що це можливо. Ми підказали, що тим часом Коломия готується бюджетним коштом зробити ремонт в укритті драмтеатру, який підпорядковується області. Минулоріч вже навіть виготовили проєктну документацію, за ці роботи заплатили 61 743 грн.

Тоді Богдан Ленчовський погодився звернутися із запитом на ремонт укриття завтра на нараді.

Халати під голову і сидіть на старих матрацах: породілля з Коломиї ділиться враженнями від укриття в пологовомуБудьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору